Signaal Digitaal - 2022-4 (artikel/interview)

VRAAG HET AAN... Annemie Desoete over leerstoornissen
Auteur Annemie Desoete
Prijs € 0,00
Extra 17 pagina's
ISBN ISSN 07786026
Categorie Leerstoornis
Delen op sociale media
Korte inhoud

Signaal Digitaal VRAAG HET AAN...

2022 - nummer 4 - Annemie Desoete over leerstoornssen

 

Onderzoek of behandel jij kinderen met dyslexie, dyscalculie, enz.? Dan heb je ongetwijfeld wel momenten waarop je denkt: Hoe zou ik dit nu best kunnen aanpakken? Zou hier al onderzoek naar verricht zijn? Wat met de vroege kenmerken van kinderen met (complexe) leerstoornissen? Zijn er 'voorspellers' op jonge leeftijd?

Bij wijze van afwisseling lanceerde de redactie van Signaal Digitaal een nieuwe rubriek, namelijk VRAAG het AAN ... De content werd gegenereerd via een online interview. De vragen konden deelnemers aan het bijbehorende webinar zelf stellen, via de interactieve website Wooclap. Je kon zelfs vragen van anderen liken, zodat die hoger in de lijst terechtkwamen. 

De eerste editie van VRAAG het AAN … vond plaats op dinsdagavond 13 december 2022. Onze gast was prof. dr. Annemie Desoete, gewoon hoogleraar aan de UGent en docent aan de Arteveldehogeschool. Haar ervaring en expertise in onderzoek naar leerstoornissen (dyscalculie, dyslexie) vormden de garantie op een boeiend gesprek. Onze digitale zaal liep aardig vol (meer dan 50 gegadigden) en de meer dan 30 vooraf ingediende vragen kwamen één voor één aan bod. Daarna was er interactie en extra vraagstelling voorzien. 

Via deze webpagina kan je de uitgeschreven versie van het interview in de vorm van een volwaardig ‘artikel’ vinden, inclusief referenties en links naar extra materialen. De tekst is opgesplitst in twee grote stukken. We starten met de vragen over dyslexie. Vervolgens komt dyscalculie uitgebreid aan bod.

 

> Download hier gratis het arkikel/interview

Delen op sociale media
CONTACTEER ONS