images

Sig-bib

We helpen je graag op weg naar de juiste informatie!

In de Sig-bib kan je terecht met vragen naar informatie en documentatie over 'handicap' in de ruimste zin van het woord. Het is meer dan zomaar een bibliotheek of ontleningdienst. We proberen een gids te zijn in de zoektocht naar de juiste informatie. We ontvangen enkele honderden bezoekers per jaar, zoals hulpverleners, studenten, ouders en familieleden van mensen met een beperking. IEDEREEN is welkom! We zijn elke werkdag (behalve woensdag) open van 9 tot 12 uur!
 

De collectie voorgesteld

In de Sig-bib kan je terecht met vragen naar informatie over onderstaande rubrieken. Klik op een link om de werken te raadplegen in onze online catalogus. Naast elke rubriek zie je ook het aantal werken we ter beschikking hebben:

Voor elk van de topics is er materiaal vanuit verschillende invalshoeken:

  • behandeling (bv. Sherborne)
  • beeldvorming (bv. inclusie en integratie)
  • We hebben zowel laagdrempelige informatie (bv. voor ouders) als gespecialiseerd materiaal (voor professionals): boeken, tijdschriftartikels, beeldmateriaal op dvd, scripties van studenten, cd-roms, enz.

 

Of kom gewoon even langs ...

We zijn elke werkdag (behalve woensdag) open van 9 tot 12 uur!

Een online catalogus is praktisch, maar misschien kom je liever gewoon zelf eens grasduinen in het materiaal. We verwelkomen je om organisatorische redenen bij voorkeur op afspraak. Neem dus eerst contact op met Anja Brackenier.

CONTACTEER ONS