Sig-bib

We helpen u graag op weg naar de juiste informatie

In de docudienst van Sig kunt u terecht met vragen naar informatie en documentatie over 'handicap' in de ruimste zin van het woord. Het is meer dan zomaar een bibliotheek of ontleningdienst. We proberen een gids te zijn in de zoektocht naar de juiste informatie. We ontvangen enkele honderden bezoekers per jaar, zoals hulpverleners, studenten, ouders en familieleden van mensen met een beperking. IEDEREEN is welkom!

     

 

 

Neem een kijkje in de online catalogus

Via de online catalogus kunt u raadplegen wat er in de docudienst te vinden is. Hebt u iets interessants, dan kunt u het materiaal (boeken, artikels, video's, enz.) elektronisch reserveren.
 

 

Een bezoeker getuigt ...

"Ik kom vaak in contact met personen met een handicap, hun ouders en leerkrachten. Het is dan ook niet meer dan normaal dat ik me in bepaalde thema's verdiep. Maar in een openbare bibliotheek of boekhandel is het moeilijk om informatie te vinden over gespecialiseerde onderwerpen. Ik was dan ook aangenaam verrast door het grote aanbod aan onderwerpen die ik in de Sig-docudienst vond, niet alleen boeken en tijdschriften, maar ook bruikbare links op het internet, contactinformatie over organisaties rond specifieke thema’s, audiovisueel materiaal, ontsloten artikels uit vaktijdschriften, enz. Ook het feit dat Sig-medewerkers mij hielpen om de weg te vinden in het efficiënte computerzoeksysteem, vond ik een luxe."
 

De collectie voorgesteld

In de Sig-docudienst kunt u terecht met vragen naar informatie over:

  • verstandelijke, sensorische, motorische of meervoudige beperkingen
  • ontwikkelingsstoornissen (bv. autisme)
  • leerstoornissen (bv. dyslexie en dyscalculie)
  • gedragsstoornissen (bv. ADHD)
  • niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • afasie, stotteren en nog veel meer!

Voor elk van de topics is er materiaal vanuit verschillende invalshoeken:

  • diagnostiek (bv. vragenlijsten)
  • behandeling (bv. Sherborne)
  • beeldvorming (bv. inclusie en integratie)

We hebben zowel laagdrempelige informatie (bv. voor ouders) als gespecialiseerd materiaal (voor professionals): boeken, tijdschriftartikels, beeldmateriaal op dvd, scripties van studenten, cd-roms, enz.

Bekijk hier het flimpje over de docudienst:


 

Of kom gewoon even langs ...

Een online catalogus is praktisch, maar misschien komt u liever gewoon zelf eens grasduinen in het materiaal. We verwelkomen u om organisatorische redenen bij voorkeur op afspraak. Neem dus eerst contact op met Luc Van Sant.

>> Meer info over praktische gegevens (reglement, ontlening, enz.)

 

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140