Sensibiliseren

Projecten

Sig zet regelmatig projecten op over inclusie en integratie van personen met beperkingen. We willen het ruime publiek bewust maken van de (soms heel ruim verspreide) aanwezigheid van beperking in de maatschappij. Dit gebeurt ofwel op vraag van en/of in samenwerking met andere organisaties, ofwel in de schoot van Sig. Het resultaat kan allerlei vormen aannemen: een website, een publicatie, een toneelvoorstelling, enz.

>> Overzicht van actuele en afgeronde projecten

Tentoonstellingen

Sig stelt de wandelgangen ter beschikking van kunstenaars (met of zonder beperking) die hun werk willen exposeren. We werken hiervoor ook samen met andere organisaties. Op die manier bereiken de kunstenaars onze deelnemers, op jaarbasis twee- tot drieduizend mensen. Daarnaast maken we dit aanbod ook bekend in Sig-mailings. Het gebruik van de ruimte is gratis en de tentoonstellingen zijn telkens twee maanden te bezichtigen.

>> Vandaag in de wandelgangen van Sig
>> Geïnteresseerd om zelf tentoon te stellen? Aarzel niet om ons te contacteren 

In de media

Sig maakt er werk van om het aanbod bekend te maken in vakliteratuur, tijdschriften, kranten en andere media. We proberen persmensen aan te moedigen om juiste informatie over mensen met een beperking te verspreiden. Dit leidt regelmatig tot gesprekken en/of artikels waarin een persoon met een beperking of een gespecialiseerde spreker zijn verhaal kwijt kan en hiermee een groep lezers bereikt.

>> Een greep uit verschenen artikels en reportages

 

Infostands

Sig is regelmatig aanwezig op activiteiten i.v.m. thema's van onze werking. Via een aantrekkelijke stand (met Sig-vertegenwoordiger die vragen van bezoekers behandelt) proberen we ook op die manier informatie te verspreiden.

>> Meer info

Doordenkertjes

Sig verspreidt maandelijks een nieuwsbrief waarin de laatste berichten en weetjes zijn opgenomen. We voegen er telkens een citaat of ander doordenkertje aan toe. Wij voelden ons erdoor geraakt... misschien u ook wel.

>> Op deze pagina verzamelen we deze opvallende nieuwsberichten, citaten, getuigenissen of andere verhalen
>> Inschrijven op de nieuwsbrief

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140