Reizende tentoonstelling NAH

Locaties in 2019

In de loop van 2019 is de tentoonstelling te zien op verschillende plaatsen in Oost-Vlaanderen:

  • 14/01 tot 18/02 - CVO Miras Kortrijk
  • 15/02 - 18/03 - ASZ Geraardsbergen
  • 20/03 - 30/04 - CAR Ter Kouter (Deinze)
  • 01/05 - 31/05 - De Luifel vzw (Tielt)
  • juni tot augustus: locaties gezocht!
  • 01/09 - 13/10 - Heilig Hart Ziekenhuis Lier
  • 4/11 - 29/11 - PZ Duffel
  • december: locatie gezocht!

Interesse? Lees hier alle praktische informatie en contacteer Kim Van Daele (kim.van.daele@sig-net.be - tel. 053 38 28 18) voor alle info!

Chaos in mijn hoofd

We leven in een beeldcultuur. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Ook mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben dat begrepen. Na een ongeval, beroerte of tumor leven ze van de ene dag op de andere met een beperking voor de rest van hun leven.

In dit project nemen ze het fototoestel in handen en tonen via een reizende tentoonstelling wat ze in hun mars hebben. De grootste motivatie van dit project is het zichtbaar maken van de onzichtbare gevolgen van een hersenletsel. Mensen laten zien dat er ondanks hun beperkingen, nog heel veel mogelijk is.

Als blikvanger is een sensibiliserend filmpje gemaakt met getuigenissen van mensen met NAH. Ze vertellen openhartig over hoe ze omgaan met de onzichtbare gevolgen van hun hersenletsel.

Bekijk hier het filmpje:

Reizende tentoonstelling: een foto zegt meer dan 1000 woorden

De NAH-fotogroep is een project waarbij personen met een hersenletsel leren fotograferen en thematische opdrachten krijgen. Vervolgens worden de foto’s besproken met de andere deelnemers. Het project is een manier van verwerking: in groep aankaarten wat je overkomen is en ervaringen delen. De foto’s zijn het middel om tot gesprek te komen. Elke NAH-fotogroep resulteert in een toonmoment.

Deze reizende tentoonstelling is een verzameling van foto’s, gemaakt tijdens verschillende NAH-fotogroepen in Vlaanderen. De beelden tonen hoe mensen omgaan met de gevolgen van hun hersenletsel: Hoe voelen ze zich op dit moment? Waar vinden ze de moed om verder te gaan? Hoe zien ze hun toekomst? Wie ondersteunt hen?

Op deze manier willen we tonen dat mensen met een hersenletsel nog heel wat in hun mars hebben.

CC De Klaproos Landegem

VSPW Gent

Een initiatief van Sig met de steun van

   

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140