Sig Gijzegem

Contactgegevens
Adres Sig Gijzegem
Pachthofstraat 1
9308 Gijzegem - Aalst
 

Sig is vanaf 1  juli 2015 gehuisvest in het centrum van Gijzegem in een voormalig kloostergebouw op de hoek van de Pachthofstraat en de Steenweg naar Oudegem. Het nieuwe adres is: Sig vzw, Pachthofstaat 1, 9308 Gijzegem (Aalst)

>> Een woordje uitleg
>> Situering en  bereikbaarheid
>> Parkeren in Gijzegem
>> Werken op de ring rond Aalst


Een woordje uitleg

Ons gebouw in Gijzegem deed in het verleden dienst als klooster. Het werd ondertussen volledig gerenoveerd en aangepast tot een eigentijdse en stijlvolle werkplek met bureaus, vergader- en vormingslokalen. Het is een mooi voorbeeld van hoe historisch erfgoed een nieuwe bestemming kan krijgen. Op dezelfde site zijn verder een basisschool, een secundaire school en een woonzorgcentrum gevestigd.

Er zijn tal van lokalen om de Sig-activiteiten te organiseren: een zaal voor 170 deelnemers, een zaal voor 70, twee lokalen voor 40 deelnemers en twee voor 20. Allemaal zijn ze voorzien van moderne audiovisuele apparatuur. In het hele gebouw is er ook gratis wifi. Tijdens studiedagen zorgt een centrale cafetaria in authentieke stijl voor een aangenaam onthaal en een prettige sfeer tijdens de pauzes. De lokalen worden ook voor andere geïnteresseerde organisaties ter beschikking gesteld.

Begin- en einduren van onze activiteiten zijn voortaan afgestemd op de verkeersdrukte en de aankomst- en vertrekuren van openbaar vervoer. Zo gaan activiteiten bv. iets later van start en korten we de middagpauze tijdens studiedagen gevoelig in. Nieuw is ook dat we ter plaatse een broodjeslunch voor alle deelnemers kunnen voorzien (voor activiteiten van een hele dag). Deelnemers hoeven dus niet meer de straat op en bovendien hebben ze meer tijd om te netwerken …

Situering en bereikbaarheid

Sig is vanaf 1 juli 2015 gehuisvest in het centrum van Gijzegem in een voormalig kloostergebouw op de hoek van de Pachthofstraat en de Steenweg naar Oudegem. Gijzegem is gelegen langs de gewestweg tussen Aalst en Dendermonde. De E40 Gent-Brussel ligt op 12 km afstand. Er is een vlotte verbinding met trein en bus Lijn 57 (Aalst-Dendermonde)

>> Download de info over bereikbaarheid met openbaar vervoer 
>> Download de routebeschrijving met de wagen 
 

Parkeren in Gijzegem

De grootste parking in de buurt ligt op 300m van Sig in de Pachthofstraat 10 (parking van de Sint-Vincentiusschool). Twee kleinere parkings kan u vinden in de Meirweg en de Neeroflaan (aan de kerk), ook op enkele honderden meter van Sig.

De werken aan een grote ondergrondse parking op de Sig-site zelf zijn ondertussen volop aan de gang. Van deze parking kan Sig vanaf 2017 gebruikmaken.

Werken op de ring rond Aalst

U heeft ze wellicht al zien staan, de aankondigingsborden en de aftelklok op de ring van Aalst. Ze kondigen de werken op de ring aan. In de komende drie jaar verdwijnen maar liefst drie gevaarlijke kruispunten, krijgt het verouderd viaduct een onderhoud en wordt de laatste schakel van de Gentsesteenweg heraangelegd. Ingrijpende werken die hinder zullen veroorzaken. Aalst blijft bereikbaar, maar goed geïnformeerd zijn, is dus de boodschap.

Alle info kan u vinden op http://www.ringaalst.be
Alternatieve routes kan u hier downloaden.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -