images

Publicaties

Welkom op de webpagina van Taalmaatjes

Kennismaken met Taalmaatjes? Bekijk hier het voorstellingsfilmpje voor het gebruik van Taalmaatjes (ook via telelogopedie).

Taalmaatjes is een ouderbegeleidingsprogramma voor logopedisten. De logopedist gaat samen met ouders op een laagdrempelige manier aan de slag om de communicatie en taal van het kind te stimuleren. Dit kan zowel individueel als in groep. De oudercursus biedt de logopedist handvaten om ouders van kleuters met spraak- en taalontwikkelingsproblemen te begeleiden.

Taalmaatjes nodigt ouders uit om als ‘maatje’ in alledaagse thuissituaties een rijker en bewuster taalaanbod te bieden. Het programma geeft ouders tips en adviezen om de taal op maat van hun kleuter en zo optimaal mogelijk uit te breiden. 

Taalmaatjes is inzetbaar in verschillende logopedische settings (CAR, privépraktijk, BO, thuisbegeleiding, enz.). Het is niet noodzakelijk om extra vorming te volgen om als logopedist de oudercursus te geven. Auteurs Ingrid Herreman en Wanda Heylen geven deze oudercursus al jaren. Zij delen hun werk en ervaring graag met collega-logopedisten. Het is een practice based methode. Ouders getuigen dat ze hun kleuter na het volgen van Taalmaatjes beter verstaan en dat de relatie en communicatie met hun kleuter verbeterd is. Dit komt de taalontwikkeling duidelijk ten goede.

> Meer info en bestellen pakket
 

> Webinar over Taalmaatjes op do 3 oktober 2024 (avond)
> Studiedag over Taalmaatjes op do 4 juli 2024 (dagprogramma)


> Extra informatie horend bij het pakket Taalmaatjes


> FAQ (Veel gestelde vragen)


> Hebt u een vraag over Taalmaatjes? Mail naar info@taalmaatjes.be

CONTACTEER ONS