images

Publicaties

ImPACT is een wetenschappelijk onderbouwd, toegankelijk en gebruiksvriendelijk programma om kinderen met een  autismespectrumstoornis (ASS) te ondersteunen in hun ontwikkeling van sociaalcommunicatieve vaardigheden. We zijn verheugd dat we de vernieuwde editie van ImPACT sinds oktober 2021 ook in het Nederlands ter beschikking kunnen stellen.

De handleiding voor ouders is in oktober 2021 verschenen. Ze zet ouders op weg om je kind zelf te stimuleren op het vlak van sociale betrokkenheid, communicatie, imitatie en spelvaardigheden. De technieken worden in eenvoudige maar effectieve stappen uitgelegd, zodat je ze gemakkelijk kunt toepassen in dagelijkse familieroutines en -activiteiten. Alle technieken in dit boek zijn gestoeld op de ontwikkelings- en gedragswetenschap. Ouders die ImPACT gebruiken, zijn meestal heel tevreden over dit programma en de effecten ervan op hun kind.

De handleiding voor hulpverleners is voorzien in het voorjaar van 2023.

 

Handleiding voor ouders

BELANGRIJK: Wie in het bezit is van het boek 'Trainen van sociaalcommunicatieve vaardigheden bij kinderen met een autismespectrumstoornis' (handleiding voor ouders) heeft de toestemming om de onderstaande formulieren te downloaden voor persoonlijk gebruik of voor gebruik met cliënten. De formulieren mogen niet opgeslagen worden op of verspreid worden via intranet.

Downloadbare formulieren per hoofdstuk

Interesse in het boek?
> Bekijk inhoudsopgave en leesfragment
> Meer info en bestellen (aankoopprijs: 29,50 euro)
CONTACTEER ONS