Villa Babbelmond

Psycho-educatie bij kinderen met problemen in de spraak, taal of vloeiendheid
Auteur Ingrid Herreman, Kato Polfliet en Neeltje Van den Bosch (illustraties Sofie Vanlishout)
Prijs € 45,00
Extra spelbord (A2) + 12 fiches (vierkleuren) - ca. 20 pagina's
ISBN 9789058731227
Categorie Spraak en taal
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

Waarom psycho-educatie?

Bij veel kleuters en lagereschoolkinderen loopt de ontwikkeling van spraak, taal en vloeiendheid niet vanzelf. Ze hebben ondersteuning nodig en krijgen al op jonge leeftijd logopedie. Kinderen zijn meer gemotiveerd om aan problemen te werken wanneer ze – ook op jonge leeftijd – goed begrijpen waarom ze naar de therapie komen. De complexiteit van logopedische problemen maakt dit niet eenvoudig. 

Villa Babbelmond is een psycho-educatietool voor logopedisten. Het biedt ondersteuning bij het uitleggen van spraak- en taalproblemen aan kleuters, schoolkinderen en hun naaste omgeving (ouders, verzorgers, enz.). 

Waaruit bestaat de tool?

Centraal in het programma staat Villa Babbelmond, een huis met veel kamers en een tuin. De villa is fraai visueel voorgesteld op een stevig spelbord en voorzien van talloze symbolen. De bijhorende fiches en figuurtjes maken het de logopedist mogelijk om psycho-educatief aan de slag te gaan. 

Wie bouwde de villa?

Auteurs van Villa Babbelmond zijn Ingrid Herreman, Kato Polfliet en Neeltje Van den Bosch. Ze zijn al vele jaren werkzaam als logopedist in CAR ‘t Vlot en in privé-settings. Hier deden ze veel ervaring op in het begeleiden van kinderen met communicatieve problemen en hun ouders. De illustrator is Sofie Vanlishout, die eerder het boek ‘De woordenwolkjesmachine’ over stotteren illustreerde.

Neem hier alvast een kijkje.

 

Er zijn twee extra housewarming webinars 'Villa Babbelmond' voorzien binnenkort. In de prijs van het webinar is de publicatie (incl. verzending) inbegrepen. 

 

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS