images

Publicaties

 

Villla Babbelmond

Psycho-educatie bij kinderen met problemen in de spraak, taal of vloeiendheid

 

Waarom psycho-educatie?

Bij veel kleuters en lagereschoolkinderen loopt de ontwikkeling van spraak, taal en vloeiendheid niet vanzelf. Ze hebben ondersteuning nodig en krijgen al op jonge leeftijd logopedie. Kinderen zijn meer gemotiveerd om aan problemen te werken wanneer ze – ook op jonge leeftijd – goed begrijpen waarom ze naar de therapie komen. De complexiteit van logopedische problemen maakt dit niet eenvoudig. 

Villa Babbelmond is een psycho-educatietool voor logopedisten. Het biedt ondersteuning bij het uitleggen van spraak- en taalproblemen aan kleuters, schoolkinderen en hun naaste omgeving (ouders, verzorgers, enz.). 

Waaruit bestaat de tool?

Centraal in het programma staat Villa Babbelmond, een huis met veel kamers en een tuin. De villa is fraai visueel voorgesteld op een stevig spelbord en voorzien van talloze symbolen. De bijhorende fiches en figuurtjes maken het de logopedist mogelijk om psycho-educatief aan de slag te gaan. 

Wie bouwde de villa?

Auteurs van Villa Babbelmond zijn Ingrid Herreman, Kato Polfliet en Neeltje Van den Bosch. Ze zijn al vele jaren werkzaam als logopedist in CAR ‘t Vlot en in privé-settings. Hier deden ze veel ervaring op in het begeleiden van kinderen met communicatieve problemen en hun ouders. De illustrator is Sofie Vanlishout, die eerder het boek ‘De woordenwolkjesmachine’ over stotteren illustreerde.

Extra materiaal bij Villa Babbelmond

> Meertaligheid: In dit document vind je suggesties om bijzonderheden in de meertalige taalontwikkeling uit te leggen aan de hand van de psycho-educatietool Villa Babbelmond Housewarming

De architecten en bouwers van Villa Babbelmond geven graag een online rondleiding door hun bouwwerk en de psycho-educatieve mogelijkheden ervan. En de kinderen zijn er ook! Neem hier alvast een kijkje.

De publicatie is ook gewoon te koop via deze link. > Meer info en bestellen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vraag & antwoord

 

Vraag (xxx): “? 

 

Antwoord

 

 

Vraag (): “

 

Antwoord

 

 

Meer info?

Vragen? Stuur ons gerust een mailtje

CONTACTEER ONS