Het ImPACT-programma - handleiding voor hulpverleners - tweede, herwerkte uitgave

Trainen van sociaalcommunicatieve vaardigheden bij kinderen met een autismespectrumstoornis
Auteur Brooke Ingersoll & Anna Dvortcsak (Sara Van der Paelt, Petra Warreyn & Herbert Roeyers)
Prijs € 74,50
Extra 540 pagina's
ISBN 9789058731197
Categorie Autisme (ASS)
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

ImPACT is een wetenschappelijk onderbouwd, toegankelijk en gebruiksvriendelijk programma om kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) te ondersteunen in hun ontwikkeling van sociaalcommunicatieve vaardigheden. Het ImPACT-programma zet ouders op weg om hun kind zelf te stimuleren in sociale betrokkenheid, communicatie, imitatie en spelvaardigheden. Ouders kunnen technieken gebruiken in hun dagelijkse routines, waardoor dit voor veel ouders haalbaar is. Het aantal uren waarin hun kind met ASS gericht leert, kan zo in sterke mate toenemen. Ouders geven vaak aan zich op die manier competenter te voelen en minder stress te ervaren bij de opvoeding. We zijn verheugd dat we de vernieuwde editie van ImPACT ook in het Nederlands ter beschikking kunnen stellen.


Handleiding voor hulpverleners

Deze handleiding voor hulpverleners beschrijft hoe hulpverleners het programma aan ouders kunnen aanleren. Ze bevat stap-voor-stap richtlijnen om oudertraining te geven, individueel of in groep. De effectieve technieken om de sociaalcommunicatieve vaardigheden van jonge kinderen met ASS (tot zes jaar) te verbeteren, worden in eenvoudige stappen uitgelegd zodat ouders zich de technieken snel eigen kunnen maken. Bij het boek hoort een website met alle nodige ondersteunend materiaal.

De auteurs van ImPACT zijn Brooke Ingersoll en Anna Dvortcsak (Michigan/Portland, USA). Deze tweede, herwerkte uitgave van de handleiding voor ouders werd in het Nederlands vertaald en bewerkt door Sara Van der Paelt, Petra Warreyn en Herbert Roeyers (Universiteit Gent).

 

Inhoudsopgave en leesfragment

 

> Meer info over de handleiding voor ouders

 

 

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS