ADHD: help je me(e)? - Aanpak bij kinderen met ADHD thuis

Thema
ADHD
Type Workshop
Code 167
Wanneer 21/11/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 174,00 - € 139,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 12/11/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Niet te missen, want ...

  • "Heel enthousiaste sprekers, het blijft boeiend om te luisteren. Er werden goede en concrete voorbeelden gegeven om de uitleg te verduidelijken. Chapeau! Dankjewel voor de interessante workshop!"
  • "Top om eindelijk echte tools te krijgen om mee aan de slag te gaan en niet het zoveelste theoretische kader te krijgen."
  • "Marc en Ilse zijn een leuk, dynamisch duo. Ze vullen elkaar goed aan. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Heel boeiende inhoud. Vernieuwend en praktisch."
     

Trefwoorden

ADHD / opvoeding / oudertraining
 

Inhoud

Eind 2023 verscheen bij Sig het boek: ADHD, help je mee? Het is een lees-, leer- en doe-boek voor ouders en leerkrachten met een kind met ADHD. De auteurs, Ilse Dewitte en Marc Willems, hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van kinderen met ADHD, hun ouders én hun leerkrachten. Zij waren ook de gangmakers van de ADHD-oudertrainingen in West-Vlaanderen.

Uit onderzoek weten we dat een grondige kennis van de ADHD-problematiek in combinatie met een gepaste gedragsaanpak thuis en op school de essentie vormen van de behandeling van ADHD.

Deze workshop zoomt in op het kind met ADHD in de thuissituatie en richt zich naar professionelen die ouders en gezinnen van een kind met ADHD uit de basisschool begeleiden. Vooral de gedragsaanpak komt in deze workshop aan bod. Deze aanpak wordt heel concreet en praktisch toegelicht, zodat deelnemers zowel individueel als in groepsverband (ADHD-oudertraining) aan de slag kunnen met ouders.

Er wordt tijd en ruimte voorzien voor vragen, bedenkingen en eigen ervaringen.
 

Door wie?

Ilse Dewitte
Klinisch orthopedagoog en gedragstherapeut

Ilse is verbonden aan de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie van het UPC-KULeuven (ADHD-raadpleging) en werkt in een privépraktijk in Brugge met kinderen, jongeren én hun ouders rond gedrags- en emotionele problemen. Ze geeft diverse opleidingen, schreef de survivalgids ‘Wat als je faalangst hebt?’ en is coauteur van het boek ‘ADHD: help je mee?’.

Marc Willems
Klinisch orthopedagoog

Marc was 25 jaar verbonden aan de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie van AZ Sint-Lucas in Brugge (KAS Brugge). Vanuit die functie organiseerde hij ook oudertrainingen ADHD en ouderleergroepen autisme. Hij is auteur van ‘Als de wereld er anders uitziet. Omgaan met autisme' en coauteur van ‘Zet mij even op pauze. Oudertraining ADHD’ en 'ADHD: Help je mee?'.
 

Voor wie?

Hulpverleners die werken met kinderen met ADHD tot 12 jaar

Ben je een (zorg)leerkracht, leerondersteuner of CLB-medewerker en wil je deze workshop volgen? Schrijf je dan hier in voor de versie voor onderwijsprofessionals op 21/10/2024.
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Maximum 40 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond ADHD? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS