ADHD: help je mee?

Een lees-, leer- en doe-boek voor ouders en leerkrachten
Auteur Ilse Dewitte & Marc Willems
Prijs € 29,50
Extra 204 pagina's
ISBN 9789058731241
Categorie ADHD
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

Kinderen opvoeden is een hele uitdaging. Maar ouder of leerkracht zijn van een kind met ADHD (aandachtsproblemen, druk en/of impulsief gedrag) is een nog veel grotere uitdaging. Dagelijks wordt er van je verwacht rustig te blijven, structuur te bieden, grenzen te stellen en positief te zijn. In theorie lijkt dit eenvoudig, maar in de praktijk is het vaak veel moeilijker. Hoe pak je dit het best aan? En bovenal, hoe hou je dit vol?

Dit lees-, leer- en doe-boek voor ouders en leerkrachten is een persoonlijke gids om kinderen met (een vermoeden van) ADHD beter te begrijpen en hun problemen aan te pakken. Je kan nieuwe inzichten opdoen maar vooral vaardigheden leren en inoefenen, zodat een ‘druk’ kind je als ouder of leerkracht minder onder ‘druk’ zet. 

Uit wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van verschillende behandelmethodes bij kinderen met ADHD weten we dat specifieke trainingen voor ouders en leerkrachten zeer zinvol en werkzaam zijn. Daarom is dit boek ook heel bruikbaar als hand- en werkboek voor een groepstraining met andere ouders of leerkrachten, onder begeleiding van een therapeut die goed vertrouwd is met de problematiek van ADHD. 

 

Auteurs

Ilse Dewitte, klinisch orthopedagoog en gedragstherapeut, is verbonden aan de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie van het UPC-KULeuven (ADHD-raadpleging). In haar privépraktijk in Brugge werkt ze met kinderen, jongeren en hun ouders rond gedrags- en emotionele problemen. Ze geeft diverse opleidingen voor ouders, leerkrachten en hulpverleners. 

Marc Willems, klinisch orthopedagoog, was verbonden aan de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie van AZ Sint-Lucas Brugge (KAS Brugge). Vanuit deze functie organiseerde hij oudertrainingen ADHD en ouderleergroepen autisme. 

 

 

Uit het voorwoord van prof. dr. Marina Danckaerts

"Of je nu voor of tegen het label ADHD bent, je krijgt te maken met kinderen die meer dan gemiddeld druk en energiek zijn, al of niet in combinatie met aandachtsproblemen, en die daardoor in moeilijkheden komen. En als je dan ouder of leerkracht bent van zo’n spring-in-het-veld, dan is dit een boek voor jou! Het is trouwens ook een handige leidraad voor begeleiders van ouder- of leerkrachttrainingen." 

 

> Inhoudsopgave & leesfragment

Opname van boekvoorstelling op 19 december 2023 (YouTube)

 

Vierkleurendruk, geïllustreerd, formaat 16x24 cm

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS