Hoe coach ik kinderen en jongeren met faalangst naar meer zelfvertrouwen?

Thema
Geestelijke gezondheid
Type Workshop
Code 008
Wanneer 30/01/2024
01/03/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 328,00 - € 262,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 29/01/2024
Aantal uren vorming 12,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Faalangst - zelfvertrouwen - oplossingsgericht coachen
 

Inhoud

Tijdens deze tweedaagse workshop leer je hoe je kinderen en jongeren op een oplossingsgerichte manier succesvol kan coachen van faalangst naar meer zelfvertrouwen. De workshop bestaat enerzijds uit theorie en talrijke praktijkvoorbeelden van de docent. Daarnaast krijg je de kans om aan de hand van praktische oefeningen de coachingsvaardigheden in de aanpak van faalangst in de vingers te krijgen. Je mag veel inspiratie, een oplossingsgerichte leidraad voor een krachtgerichte faalangstaanpak, inoefening en uitwisseling verwachten.

Tussen de twee opleidingsdagen door kan je aan de slag met het kader en de technieken om zo de oplossingsgerichte coaching omtrent faalangst stap voor stap verder in de vingers te krijgen.

De docent werkt zelf voornamelijk met jongeren, studenten en volwassenen. De aanpak kan ook toegepast worden bij lagereschoolkinderen.
 

Door wie?

Heleen Gadeyne
Zelfstandig psycholoog en oplossingsgericht therapeut

Heleen werkte 9 jaar als psycho-pedagogisch consulent op het CLB. Ze is mede-oprichter van OTIZ waar ze therapie, coaching en vormingen geeft. ‘Samen inspireren’ en ‘Zelfvertrouwen boosten’ zijn haar voornaamste bezigheden. Bij de BASS specialiseerde ze zich ook in het begeleiden van mensen met slaapproblemen. Als talentencoach geeft ze daarnaast workshops op lagere scholen over kerntalenten en zelfvertrouwen. Recent startte ze ZELF/WIJS, een identiteitsversterkend groeitraject voor studenten die zoekende zijn. Als docent bij HOGENT leert ze studenten coachen en versterkt ze hen in de loop van hun stagegroeiproces. 
 

Voor wie?

Voor hulpverleners, zorgleerkrachten, logopedisten, coaches en psychologen.
Er is geen voorkennis in het oplossingsgericht coachen vereist.
 

Over wie?

6 tot 18+ jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond geestelijke gezondheid? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS