ADHD: help je me(e)? - Aanpak bij kinderen met ADHD thuis en op school

Thema
ADHD
Type Workshop
Code 048
Wanneer 13/02/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 174,00 - € 139,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 12/02/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

ADHD / opvoeding / oudertraining / leerkrachttraining
 

Inhoud

Eind 2023 verscheen bij Sig het boek: ADHD, help je mee? Het is een lees-, leer- en doe-boek voor ouders en leerkrachten met een kind met ADHD. De auteurs, Ilse Dewitte en Marc Willems, hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van kinderen met ADHD, hun ouders én hun leerkrachten. Zij waren ook de gangmakers van de ADHD-oudertrainingen in West-Vlaanderen.

Tijdens deze workshop delen zij hun kennis en ervaring met hulpverleners en professionelen werkzaam in het basisonderwijs.

Uit onderzoek weten we dat een grondige kennis van de problematiek gecombineerd met een gedragsaanpak thuis én op school essentieel zijn in de behandeling. Vooral de gedragsaanpak komt in deze workshop aan bod. We lichten de aanpak op praktische wijze toe zodat de deelnemers nadien zowel individueel als in groepsverband (ADHD-oudertraining) aan de slag kunnen met ouders en leerkrachten.  

Er is voldoende tijd en ruimte voorzien voor vragen, bedenkingen en eigen ervaringen.
 

Door wie?

Ilse Dewitte
Klinisch orthopedagoog en gedragstherapeut

Ilse is verbonden aan de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie van het UPC-KULeuven (ADHD-raadpleging) en werkt in een privépraktijk in Brugge met kinderen, jongeren én hun ouders rond gedrags- en emotionele problemen. Ze geeft diverse opleidingen, schreef de survivalgids ‘Wat als je faalangst hebt?’ en is coauteur van het boek ‘ADHD: help je mee?’.

Marc Willems
Klinisch orthopedagoog

Marc was 25 jaar verbonden aan de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie van AZ Sint-Lucas in Brugge (KAS Brugge). Vanuit die functie organiseerde hij ook oudertrainingen ADHD en ouderleergroepen autisme. Hij is auteur van ‘Als de wereld er anders uitziet. Omgaan met autisme' en coauteur van ‘Zet mij even op pauze. Oudertraining ADHD’ en 'ADHD: Help je mee?'.
 

Voor wie?

Hulpverleners en (zorg)leerkrachten die werken met kinderen met ADHD tot 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Maximum 40 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond ADHD? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS