Training: Herstel Veiligheid en Veerkracht bij Jeugdigen

2019/138

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 10/10/2019 - 11/10/2019
Uur 09:30 tot 17:00
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 368,00 - € 295,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 07/10/2019
Aantal uren vorming 13u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Stress / trauma / psychosociale ontwikkeling / weerbaarheid / jeugdigen
 

Inhoud

Kinderen met psychosociale problemen lijden aan chronische stress en trauma! Recent brein- en traumaonderzoek toont aan dat alleen en allereerst via het lichaam, het gevoel van rust en veiligheid hersteld kan worden. Pas dàn ontstaat er ruimte voor verdere ontwikkeling. Leer werken met 'het verhaal' dat het lichaam uitdrukt, en ontwikkel een scherper oog voor de arousal-toestand waarin het kind zich bevindt: help het van 'overleven naar beleven'.
 

Bereik, zonder terug te grijpen op traumatische ervaringen, een afname van stress- en traumagerelateerde symptomen en stimuleer de ontwikkeling van vaardigheden, (zelf)vertrouwen, (zelf)bewustzijn, autonomie en veerkracht. Draag zo bij aan een veilig en plezierig leef- en leerklimaat in gezinnen, scholen, (leef)groepen en wijken.
 

Deze 2-daagse training op basis van de methode ‘Ho, tot hier en niet verder...!’ geeft je direct handvatten en werkvormen om via de taal van het lichaam problemen van kinderen te voorkomen of psychosociale hulp te bieden aan kind én zijn ouders via lichaamsgericht leren, bewegen, aanraken, spel, muziek, tekenen, verbeeldingskracht en communicatievaardigheden.
 

Door wie?

Jooske Kool m.m.v. Nele Rawoe

Stichting Uit eigen beweging (www.uiteigenbeweging.nl)

Jooske is bewegingsexpressietherapeut/psychomotorisch therapeut en directeur/opleidingscoördinator van Uit eigen beweging.

Specialiseerde zich in de ontwikkelingsvragen van kinderen en jongeren met sociaal-emotionele problemen, ontwikkelings- en contactstoornissen
Auteur van het boek ‘Ho, tot hier en niet verder…!’ en werkboeken voor kinderen en ouders/opvoeders (Acco).
 

Voor wie?

Alle begeleiders en hulpverleners die werken met kinderen en jongeren.
 

Over wie?

3 tot 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140