Ouders in conflict: hoe ga je naar een onderhandelde oplossing?

Code 062

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 14/02/2020 - 23/03/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 333,00 - € 267,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 07/02/2020
Aantal uren vorming 12u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Meningsverschillen / onderhandelen / bemiddelen / motiveren
 

Inhoud

Tijdens de eerste dag belichten we in de voormiddag het bemiddelingsmodel VCOK. We staan stil bij een aantal ethische stellingnames van waaruit wordt vertrokken en die je handelen sturen bij het omgaan met meningsverschillen. We onderbouwen het model theoretisch. Daarnaast stellen we een stappenplan voor dat je kan toepassen om te beslissen of er al dan niet zal/moet onderhandeld worden. In de namiddag gaan we aan het werk met de interest based onderhandelingsmethode. Dit is internationaal gekende onderhandelingsmethode om op een alternatieve manier van standpunt over bekommernis naar regeling te gaan.

Tijdens de tweede dag nemen we in de voormiddag een aantal onderhandelingssituaties door waarin jullie de interest based onderhandelingsmethode hebben toegepast. We zoeken samen interventies die je gedaan hebt of zou kunnen doen. Tijdens de namiddag nemen we de axioma’s van de communicatietheorie door als hulpmiddel bij het onderhandelen (belang van het betrekkingsniveau, helpen door niet te overtuigen, herformuleren van inzet, enz.).

Er wordt aandacht besteed aan de theorie en meteen gelinkt aan de praktijk. Actieve participatie van de deelnemers wordt gevraagd. Bereidheid om tussen dag 1 en twee actief dingen uit te proberen om te bespreken op dag 2.
 

Door wie?

Franky De Meyer
Relatietherapeut, bemiddelaar, educatief medewerker VCOK vzw

Auteur van het boek ‘Bemiddeling in familiezaken, burgerlijke en handelszaken’.
 

Voor wie?

Voor alle professionelen die te maken krijgen met meningsverschillen tussen mensen.
 

Over wie?

Alle leeftijden.
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140