Hanencursus® ‘Praten doe je met z’n tweeën’ (PDMT) Hanen Certificeringsworkshop

Code 097

Praktisch
Type activiteit: Workshop zomer
Wanneer 03/07/2019 - 04/07/2019 - 05/07/2019
Uur 09:00 tot 17:00
08:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 946,00 - € 756,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 04/06/2019
Aantal uren vorming 21u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Ouderbegeleiding / groepsbijeenkomsten / taalinterventie
 

Inhoud

De Hanen Certificeringsworkshop gaat vooral in op het proces van het werken met volwassenen, hoe groepsbijeenkomsten op te zetten, te plannen en te leiden, gebaseerd op de principes van het onderwijs aan volwassenen. In de workshop besteden we ruim aandacht aan het maken van video-opnames van de ouder-kindinteractie en het geven van onmiddellijke feedback aan de ouder. Verder gaan we in op de manier waarop een Hanencursus in de eigen werksituatie vorm kan krijgen. Na afloop van de workshop heeft de deelnemer kennis en inzicht in ouder-kindinteractie en kan deze dermate (indirect) optimaliseren, dat er een goede voedingsbodem ontstaat voor de spraak- en taalverwerving van het kind. Deelnemers kunnen ook de Hanencursus PDMT opzetten. Deze bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele bezoeken, waarin video-opnames gemaakt worden van de ouder-kindinteractie, gevolgd door onmiddellijke feedback. Tijdens de oudercursus vindt gerichte taalinterventie plaats, gebaseerd op uitgebreid onderzoek.

De deelnemer is na deelname gecertificeerd voor het geven van de Hanencursus PDMT onder de naam The Hanen Program®. Tijdens de workshop wordt door middel van interactieve werkvormen/rollenspellen een actieve bijdrage van de deelnemer gevraagd.

Meer informatie over Hanen vindt u ook op deze pagina van onze website.
of op de Canadese website www.hanen.org
 

Door wie?

Drs. Johan Dekelver

Adelante en Zuyd Hogeschool Heerlen, opleiding Logopedie
Spraak-taalpatholoog en docent

Johan heeft 25 jaar ervaring met (multidisciplinaire) diagnostiek van kinderen met communicatieve ontwikkelings-problemen (tot 6 jaar) en kinderen met auditieve verwerkings-problemen (basisschool leeftijd), en daarnaast met (indirecte) begeleiding van ouders van kinderen met taalstoornissen.


Voor wie?

Deze workshop is uitsluitend bedoeld voor logopedisten die werken met jonge kinderen met spraak- en taalstoornissen en hun ouders. Het Hanen Centre is zeer strikt in de toelatingsvoorwaarden. Het heeft geen zin dat personen met een andere opleiding zich aanmelden.
 

Over wie?

18+ jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen
Minimum 14 deelnemers
Woensdag 3 t.e.m. vrijdag 5 juli 2019 / 9-17u (dag 1) en 8u30-16u30 (dag 2 en 3)

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140