Focusing met kinderen en jongeren (emotie-coaching)

Code 053

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 05/02/2019 - 19/02/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 287,00 - € 229,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 01/02/2019
Aantal uren vorming 12u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Emotieregulatie en -afstemming / begeleiding / coaching
 

Inhoud

Jongeren begeleiden in hun emoties is voor velen een uitdaging. Tijdens het begeleidend werk met jongeren word je als hulpverlener zelf ook emotioneel geraakt door hun verhaal. Ook de wijze waarop de jongere de relatie aangaat, kan heel wat (heftige) gevoelens bij jezelf als hulpverlener oproepen. Het vraagt enerzijds een goede emotionele afstemming met de jongere, maar anderzijds is er tegelijk een goede relatie met je eigen gevoelens nodig.

Handvatten om hiermee om te gaan zijn dan ook welkom. In deze workshop leer je met    behulp van Focusing je interventies af te stemmen op de emoties die bij de jongere spelen. Je ontdekt hoe je je interventies zowel emotieregulerend als explorerend kan inzetten. Aan de hand van praktische oefeningen die je meteen kunt toepassen in je contact met kinderen en jongeren, krijg je stap voor stap inzicht in de methodiek van Focusing.

Focusing is een universele en effectieve zelfhulpmethode. Het is oorspronkelijk een natuurlijke vaardigheid, die we (helaas) vaak kwijt geraakt zijn: we zitten te veel in ons hoofd. Bij focusing leer je stapsgewijs contact maken met wat er gevoelsmatig bij je speelt. Je lichaam is je belangrijkste coach in dit proces: altijd op maat en altijd bij de hand.

Focuservaring is niet noodzakelijk voor deze workshop.
 

Door wie?

Erwin Vlerick
CGG Largo en privépraktijk, docent Focus on Emotion
Kinderpsycholoog-psychotherapeut

Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie kinderen en jongeren, EFT therapeut, KinderFocus trainer, supervisor VVCEPC.
Is 30 jaar actief in de gezondheidszorg met kinderen, jongeren en ouders/volwassenen waarbij het ervaringsgerichte en het focussen een centrale plek krijgt.
 

Voor wie?

Coaches, counselors, therapeuten, begeleiders, docenten die focussen met kinderen en/of jongeren willen integreren in hun aanpak.
 

Over wie?

6 - 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140