Emotieregulatietraining bij adolescenten

Code 073

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 16/10/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 168,00 - € 135,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 12/10/2020
Aantal uren vorming 6u
Ik schrijf me in

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Emotie / emotieregulatie / training / adolescenten
 

Inhoud

Emotieregulatie wordt beschouwd als een belangrijk transdiagnostisch mechanisme dat een belangrijke rol speelt bij verschillende vormen van psychopathologie bij kinderen en adolescenten.

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de kennis die we tot nu toe hebben over emotieregulatie alsook hoe de verschillende emotieregulatievaardigheden gerelateerd kunnen worden aan het psychisch functioneren van kinderen en adolescenten.

Naast een beknopte bespreking van theoretische en wetenschappelijke inzichten, wordt een nieuwe emotieregulatietraining voor kinderen en adolescenten tussen 10 en 16 jaar voorgesteld. In deze training leren jongeren een sequens van zes verschillende emotieregulatievaardigheden (vb. ontspannen, aanvaarden, analyseren) om op een adaptieve manier om te gaan met de emoties die ze dagelijks ervaren.

Deelnemers aan deze interactieve workshop krijgen een uitgebreide uitleg over de vaardigheden die aangeleerd worden tijdens de training en krijgen een voorsmaakje van de oefeningen die in de training worden gebruikt.
 

Door wie?

Laura Wante
UGent en Universitair Psychologisch Centrum ‘Kind & Adolescent’

Klinisch psycholoog en onderzoeker
 

Marie-Lotte Van Beveren
UGent en Universitair Psychologisch Centrum ‘Kind & Adolescent’

Klinisch psycholoog en onderzoeker.
 

Voor wie?

Psychologen, klinisch orthopedagogen en psychiaters.
 

Over wie?

12 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140