Circomotoriek als creatieve psychomotorische vaardigheid

Code 063

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 11/03/2019 - 18/03/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 287,00 - € 229,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 07/03/2019
Accreditering voor artsen werd aangevraagd
Aantal uren vorming 12u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Kleuters / (circo)motoriek / relatiespellen / motorisch leren
 

Inhoud

Via creatieve relatiespelletjes ontwikkelen kleuters een besef van zichzelf, hun eigen grenzen en hun manier van contact nemen met een partner. Circomotoriek is een manier van oefenen en bewegen, waarbij kinderen zich goed in hun vel gaan voelen en zelfvertrouwen krijgen. Fysiek samen spelen met kinderen via eenvoudige relatiespelletjes doet wonderen voor de ontwikkeling van een kind.

Deze tweedaagse workshop start met eenvoudige oefenspelletjes en bouwt op naar acrobatische kunstjes. Op een speelse manier worden de kleuters uitgedaagd en worden ze zich bewust van hun lichaam. We werken vaak in een 1/1-relatie met een partner en leren zo om op verschillende manieren met elkaar te werken (met/tegen/samen). Vanuit het boek ‘Nelsons acrobatenboek’ starten we met verhaaltjes en metaforen die kinderen stimuleren en helpen om motorisch vaardig te worden.

Naast deze speelse vormen zonder materiaal, gaan we ook kijken naar een aantal circustechnieken die kunnen helpen in het motorisch leerproces van elk kind. Jongleren en evenwichtskunstjes zijn hier de belangrijkste. De motorische uitdaging, de creativiteit en het samenwerken zijn de belangrijkste doelen wanneer we circus als middel gebruiken.

Geen voorkennis vereist!
 

Door wie?

Rika Taeymans
Cirkus in Beweging
Psychomotorisch therapeut

Rika is van opleiding Master in Lichamelijke Opleiding en psychomotorisch therapeut. Ze studeerde aan de Londense Laban school voor danseducatie en -therapie. Ze richtte 21 jaar geleden de allereerste Vlaamse circusschool ‘Cirkus in Beweging’ op. Daar ontwikkelde ze de spelvorm circomotoriek, een mix van acrobatie en de bewegingsleer van Veronica Sherborne.
 

Voor wie?

Oopvoeders/begeleiders en therapeuten die met kleuters en jonge kinderen werken.
 

Over wie?

3 tot 6 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
Accreditatie werd aangevraagd bij:

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140