Inclusieve kinderopvang - introductie

Thema
Algemeen
Type Workshop
Code 174
Wanneer 05/11/2024
Uur 09:00u tot 12:00u
Waar Online
Prijs € 80,00 - € 64,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 04/10/2024
Aantal uren vorming 3,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Trefwoorden

Inclusie - kinderopvang - zorgbehoefte - ouderbegeleiding
 

Inhoud

Je komt meer te weten over wat inclusieve kinderopvang wel en niet inhoudt en welke visie erachter schuilgaat. Samen met de andere deelnemers onderzoek je je kijk op kinderen met een specifieke zorgbehoefte en hun gezin. We zetten de vraag naar zorg en ondersteuning centraal en niet het ‘probleem’ of ‘tekort’.

Je ontwikkelt inzichten over wat een inclusieve visie en werking betekent voor de organisatie van de kinderopvang en de competenties van de kinderbegeleiders.

Via oefeningen, discussies en praktijkvoorbeelden komen we tot de kernaspecten van kwaliteitsvolle inclusieve kinderopvang. Zo hebben we het onder andere over het belang van de ‘juiste’ woorden, het kind ‘kind laten zijn met de andere kinderen’, een doordacht ouderbeleid, het functioneren in een netwerk, maatwerk en aanpassingen in de omgeving.

Samen lijsten we de tips op die doorheen deze vorming aan bod kwamen. De handleiding 'Inclusie van kinderen met specifieke zorgbehoeften' van VBJK helpt ons daarbij.
 

Ben je van plan om ook de verdiepende online workshop over inclusieve kinderopvang van 26 november 2024 (voormiddag) te volgen, dan raden we je aan om in te schrijven voor het volledige 'Vormingstraject Inclusieve kinderopvang' (zie vorming met Code 173). Zo bespaar je 10% op het inschrijvingsgeld!
 

Door wie?

Annelies Roelandt en/of Gaia Vergotte
VCOK vzw

Educatief medewerker/pedagogisch coach
 

Voor wie?

Kinderbegeleiders, verantwoordelijken uit de kinderopvang, hulp- en zorgverleners. Geen voorkennis vereist.
 

Over wie?

Kinderen van 0 tot 3 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen

Maximum 20 deelnemers

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 - 10.15 uur
  • Pauze
  • 10.30 - 12.00 uur

Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 4/11 een e-mail met een link naar de online workshop. Kreeg je op 4/11 om 14.00 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via  info@sig-net.be.

 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 uur tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS