STOP4-7: aanleren van sociaal-cognitieve vaardigheden aan jonge kinderen met gedragsproblemen, met nadruk op het belang van de begeleidershouding

Thema
Cognitie en gedrag
Type Studiedag
Code 158
Wanneer 25/11/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 122,00 - € 105,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 25/10/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Niet te missen, want ...

  • "Heel goede spreker, duidelijke slides, en met concrete voorbeelden."
  • "Goed om nog eens een opfrissing te krijgen van hoe je probleemgedrag het best aanpakt, en natuurlijk ook boeiende nieuwe dingen geleerd."
     

Trefwoorden

Gedragsproblemen – groepstraining – kleuters en jonge kinderen
 

Inhoud

Tijdens deze studiedag behandelen we het groepsgericht werken met jonge kinderen met (ernstige) gedragsproblemen (via sociaal-cognitieve vaardigheidstraining) binnen het kader van STOP4-7. STOP4-7 omvat ook een ouder- en leerkrachttraining. We werken vanuit een sociaal-leertheoretische invalshoek, aangevuld met inzichten vanuit de hechtingstheorie.

We starten met een korte theoretische kadering om vervolgens vooral in te zetten op de praktijk, zowel wat betreft de inhoud van het programma als de pedagogische houding van de trainers, aangevuld met videomateriaal en korte oefeningen. Het betreft vaardigheden zoals emotieregulatie, zelf-controle, rolneming, en vragen om mee te spelen.
 

Door wie?

Een trainer van het STOP-4-7-team onder leiding van Wim De Mey

www.stop4-7.be
 

Voor wie?

Zorg-, kleuter- en lagereschoolleerkrachten, psychologen, orthopedagogen en begeleiders
 

Over wie?

Kleuters en jonge lagereschoolkinderen (4 tot 7 jaar), al dan niet met een lichte vorm van ASS en/of ADHD, die (ernstige) gedragsproblemen vertonen
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Maximum 50 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS