Taalmaatjes: logopedische ouderbegeleiding bij kleuters

Thema
Spraak en taal
Type Studiedag
Code 097
Wanneer 04/07/2024
Uur 09:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 122,00 - € 105,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 20/06/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Niet te missen, want ...

  • "Heel enthousiaste sprekers met bijzonder veel ervaring en kennis. Videomateriaal is altijd fijn, veel voorbeelden."
  • "Heel goed gebracht! Ik ga er zeker mee aan de slag."
  • "Als logopedist die veel met kinderen met spraak- en taalproblemen werkt, is de cursus zeker een meerwaarde."

 

Trefwoorden

Taalmaatjes / logopedische ouderbegeleiding / kleuters met spraak- en taalontwikkelingsproblemen
 

Inhoud

Op deze praktische en interactieve studiedag geven de auteurs van Taalmaatjes hun ervaring en enthousiasme rond ouderbegeleiding door.

We stellen de vier sessies van Taalmaatjes voor met de nodige toelichtingen, tips en tricks en geven achtergrond bij het gelijkwaardig samenwerken met ouders van kleuters met spraak- en taalontwikkelingsproblemen.

We leren de deelnemers de vaardigheden aan om een sterke ouderbegeleiding uit te bouwen, toepasbaar in verschillende sociale milieus en culturen, en oefenen ze ook in. Alles wordt rijk geïllustreerd met beeldmateriaal.

Taalmaatjes wordt bij Sig te koop aangeboden aan logopedisten zonder het verplicht volgen van deze studiedag. Na deelname aan deze dag heb je Taalmaatjes echter helemaal in de vingers en ben je klaar om individueel of in groep met ouders aan de slag te gaan.

Wie deelneemt aan deze studiedag kan gedurende de maanden juli en augustus 2024 per deelname 1 pakket Taalmaatjes aankopen bij Sig zonder daarbij verzendkosten te moeten betalen.
 

Door wie?

Ingrid Herreman en Wanda Heylen
CAR ’t VLOT, Beveren
Logopedisten, Hanentherapeuten, auteurs van ‘Taalmaatjes’
Ruime ervaring in het begeleiden van kleuters en hun context.

Ingrid gaf al heel wat studiedagen rond fonologie: Hodson & Paden en Metaphon. Zij is ook mede-auteur van het PDOD en de psycho-educatietool Villa Babbelmond.
Wanda werkte mee aan het symposium Ouderbegeleiding en gaf al meerdere studiedagen rond ouderbegeleiding en het inzetten van voorlezen bij taalproblemen.
 

Voor wie?

Logopedisten die aan de slag willen met ouders van kleuters in privépraktijk, CAR, thuisbegeleidingsdienst, buitengewoon kleuteronderwijs, enz.
 

Over wie?

3 - 6 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Terugbetaling KMO-Portefeuille wordt aangevraagd.

Zoom

Je volgt deze online studiedag via het platform Zoom. Je krijgt op 4/07 een link naar de online studiedag en wat praktische informatie. Kreeg je op 4/07 voor 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.
 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS