Basiscursus NAH voor Oost-Vlaanderen

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Studiedag
Code 141
Wanneer 22/11/2024
Uur 09:30u tot 16:00u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 60,00 - € 60,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 22/10/2024
Aantal uren vorming 5,50u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

In heel Vlaanderen wordt er in de verschillende provincies, gesteund door de Hersenletsel Liga en de provinciale samenwerkingsverbanden, een basiscursus georganiseerd.

Niet te missen, want ...

  • "De vorming gaf mij een goede basis die ik kan gebruiken in de praktijk. De uitleg werd duidelijk meegegeven. Veel tips!"
  • "Duidelijke en ruime basiscursus. Alles werd helder en duidelijk toegelicht."
     

Inhoud

De belangrijkste oorzaken van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zijn (verkeers)ongevallen, een beroerte, infecties of een hersentumor. De groep mensen met NAH wordt elk jaar groter, mede door de groeiende medische en technologische kennis. Meer en meer mensen overleven hersenbeschadiging. Er wacht hen de zware taak om met de blijvende gevolgen te leren leven.

Wat is een hersenletsel? Hoe wordt het veroorzaakt? We bekijken de ernst, de gradatie en de aard van een hersenletsel. Naast zichtbare gevolgen zijn er vaak ook onzichtbare gevolgen die het leven moeilijker maken. De niet-zichtbare gevolgen hebben te maken met gedrags-, cognitieve en emotionele veranderingen. Zowel de persoon met NAH als de familie ondervinden vaak moeilijke of verwarrende situaties, die vaak tot misverstanden en discussies leiden. Ook jij als begeleider, thuiszorghulp of opvoeder zal daarmee te maken hebben. We reiken concrete tips aan om ermee om te gaan in je werksituatie. Daarnaast komen het rouwproces en hoe omgaan met familieleden van personen met NAH aan bod.
 

Door wie?

Prof. Dr. Engelien Lannoo

Klinisch Neuropsycholoog - Universitair medewerker
Fysische Geneeskunde en Revalidatie | Revalidatiecentrum
 

Voor wie?

De cursus is voor personen die nog geen kennis hebben van NAH en die werken in een voorziening, in de thuishulp of in een ziekenhuis.
 

Over wie?

Volwassen personen met NAH
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

i.s.m.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS