Vroegbegeleiding aan huis bij kinderen met (een vermoeden van) een ontwikkelingsstoornis

Thema
Algemeen
Type Workshop
Code 075
Wanneer 03/05/2024
Uur 09:30u tot 12:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 97,00 - € 78,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 03/04/2024
Aantal uren vorming 3,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Trefwoorden

Vroegbegeleiding / thuisbegeleiding / ouderbegeleiding / ontwikkelingsstoornissen

 

Inhoud

Ontwikkelingsstimulering bij jonge kinderen met (een vermoeden van) een beperking is van cruciaal belang om hun groei en leren te bevorderen. Door middel van gerichte activiteiten en interactie kunnen ouders en verzorgers de ontwikkeling van hun kinderen positief beïnvloeden.

In de thuisbegeleiding staan we niet alleen stil bij het kind, maar krijgen ook ouders een centrale rol. We proberen ouders te ondersteunen bij het begrijpen van de behoeften van hun kind, hen te voorzien van opvoedingsvaardigheden aangepast aan de problematiek van het kind en hen te helpen een gezonde ouder-kindrelatie op te bouwen.

Tijdens deze workshop (voormiddag) staan we stil bij de krachten en de uitdagingen van vroegbegeleiding aan huis bij jonge kinderen met (een vermoeden van) een ontwikkelingsstoornis en hun context.

 

Door wie?

Fien Sucaet
Fiola VZW
13 jaar ervaring als thuisbegeleider bij jonge kinderen met een (vermoeden van) cognitieve en/of motorische beperking en vaak met bijkomende kenmerken/diagnose ASS

 

Voor wie?

Voor paramedici, psychologen, artsen werkzaam in de CAR of aanverwante sectoren die geïnteresseerd zijn in of betrokken zijn bij de vroegbegeleiding bij kinderen met (een vermoeden van) een ontwikkelingsstoornis

 

Over wie?

Kinderen van 0 tot 3 jaar

 

Praktisch

Documentatie en koffiepauze inbegrepen.

Maximum 20 deelnemers

 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS