Basiscursus bewegingspedagogiek volgens Veronica Sherborne (Level I/II)

Thema
(Psycho)motoriek
Type Workshop
Code 062
Wanneer 13/02/2024
14/02/2024
09/04/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 457,00 - € 365,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 11/02/2024
Aantal uren vorming 18,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Bewegingspedagogiek / Sherborne / (psycho)motoriek
 

Inhoud

Deze opleiding richt zich tot iedereen die op zoek is naar een creatieve en plezierige methode om via beweging tot interactie te komen met anderen, al dan niet zorgbehoevend.

Met de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne proberen we ervoor te zorgen dat de persoon zich goed voelt in zijn eigen lichaam om op die manier de bekwaamheid te ontwikkelen om met anderen in contact te komen en relaties aan te gaan. Het ontwikkelingsproces wordt ondersteund en gestimuleerd en helpt de persoon in de groei naar zelfstandigheid, rekening houdend met de eigen talenten en mogelijkheden.

Tijdens deze driedaagse worden de theoretische achtergrond en de basispijlers waarop de methode steunt, uitgebreid besproken en aan de hand van bewegingservaringen geïllustreerd. Er worden ook regelmatig reflectiemomenten ingebouwd.

Na afloop ontvangen de deelnemers een geregistreerd certificaat van “Sherborne practitioner” dat hen in staat stelt om zelf met de methode aan de slag te gaan of er met meer diepte mee verder te werken. Wie dat wil kan daarna ook nationaal en internationaal verder cursus volgen.

Praktisch: er wordt een actieve participatie van de deelnemers verwacht waarbij bewegingservaringen fundamenteel zijn. Graag sportieve kledij voorzien en een deken, laken, slaapzak of plaid meebrengen.
 

Door wie?

Wouter Carton
Afdelingshoofd/kinesitherapeut CAR Ter Kouter Deinze
International Qualified Sherborne Course Leader
 

Voor wie?

Alle geïnteresseerden (therapeuten, (turn)leerkrachten, kind- en leefgroepbegeleiders …) die op zoek zijn naar een manier om via beweging te werken aan zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, socialisatie en communicatie.
 

Over wie?

Alle leeftijden
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond psychomotoriek? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS