De rol van de kinesitherapeut in de diagnostiek en therapie van kinderen met ASS

Thema's
(Psycho)motoriek
Autisme (ASS)
Type Workshop
Code 066
Wanneer 10/04/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 164,00 - € 131,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 09/04/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Kinesitherapie / ASS / diagnostiek / therapie / motorische tekorten
 

Inhoud

Autismespectrumstoornis (ASS) is een neurobiologische ontwikkelingsstoornis die zelden geïsoleerd voorkomt. Ongeveer 70 procent van de personen bij wie ASS gediagnostiseerd is, heeft minstens één comorbide stoornis. Bij kinderen zijn de meest voorkomende bijkomende stoornissen angst, ADHD, taalstoornissen en motorische stoornissen. Al vroeg in de ontwikkeling blijkt er een motorische betrokkenheid te zijn in de sociale tekorten van kinderen met ASS. Het is dan ook belangrijk om de motorische tekorten tijdig te herkennen en te erkennen in het kader van gerichte diagnostiek en gepaste interventie.

Tijdens deze workshop bekijken we welke rol de kinesitherapeut in het diagnostisch en therapeutisch proces van kleuters en lagereschoolkinderen kan spelen. Wat zijn aandachtspunten in de diagnostiek? Hoe kunnen we de therapie het best opbouwen en organiseren om tot het gewenste resultaat te komen?
 

Door wie?

Wouter Carton
CAR Ter Kouter Deinze
Kinesitherapeut

Wouter is actief betrokken bij de diagnostiek en therapie van kinderen met ASS. In het COS Gent en RCA UZ Gent heeft hij tevens ervaring opgebouwd in de diagnostiek van kleuters en lagereschoolkinderen met ASS.
 

Voor wie?

(Vooral) kinesitherapeuten die (willen) werken met kinderen met ASS
 

Over wie?

3 - 12 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond psychomotoriek? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS