Toolkit - Mijn draadjes 'doen zien' en 'zien doen'

Thema
Geestelijke gezondheid
Type Workshop
Code 052
Wanneer 29/03/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 183,00 - € 147,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 15/03/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

Participatie / kind / lichaamsgerichte signalen en prikkels / 'De Draad' / emotionele ontwikkeling
 

Inhoud

Tijdens deze integratieve workshop maak je kennis met de inhoud, de werkwijze, de achterliggende kaders en de veelzijdige inzetbaarheid van de toolkit MIJN DRAADJES ‘DOEN ZIEN’ EN ‘ZIEN DOEN’. Deze toolkit bestaat enerzijds uit ‘Mijn Uniek Draadverhaal’, een veelzijdig interview met een laagdrempelige bevraging, en anderzijds uit ‘Mijn Draadjestheater’, een visuele ondersteuning en blikvanger die je zal ondersteunen om een kind/jongere ZICHZELF emotioneel te laten inschalen op een integratieve en dynamische manier.

Je gaat samen op ontdekking naar het ‘doen zien’ als cliënt/coachee/leerling en wat het betekent en inhoudt als er sprake is van een emotionele spreidstand. Als therapeut/begeleider zal je het kind/de jongere vooral ‘zien doen’. Daarnaast wordt ook de connectie gemaakt (op maat van het kind/de jongere) met het lichaam, de prikkelverwerking en arousal-regulatie.

De tool kan gebruikt worden als beginsituatie, als intake, als evaluatiemoment, als psycho-educatie, bij duiding van functie van gedrag en de vertaalslag ervan, bij verdere ontwikkeling van het zelfbeeld en het fundamentele zelfvertrouwen.

LET OP! De prijs van de toolkit is NIET inbegrepen in het inschrijvingsgeld voor deze workshop! Indien je dit wenst kan je de toolkit aankopen tijdens de workshop aan de introductieprijs van 130 € (in plaats van 150 €).

                                                               

Door wie?

Karen Van Dyck

Psychomotorisch therapeut in privépraktijk - Psychotherapeute - Erkend auti- en gedragscoach - Leersteuncentrum ExpAnt (Voorheen GON-coördinatie type 3 - type 9) - Gastspreker bij verschillende organisaties
 

Voor wie?

Voor hulpverleners uit Centra voor Ambulante Revalidatie en aanverwante sectoren, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, CLB-medewerkers, leerondersteuners en begeleiders in de zorg.
 

Over wie?

Kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Maximum 20 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond geestelijke gezondheid? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS