Hulpverlenerssyndromen

Thema
Geestelijke gezondheid
Type Workshop
Code 012
Wanneer 07/05/2024
Uur 09:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 198,00 - € 159,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 06/05/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Trefwoorden

Veerkracht - draaglast - burn-out - zelfzorg - trauma
 

Inhoud

Veerkracht, draagkracht en draaglast van de hulpverlener daarover gaat deze online workshop. Meer bepaald komen tijdens deze vorming volgende onderwerpen aan bod:

- Hulpverlenerssyndromen herkennen: Burn-out, Burn-in, Secundair Trauma, Compassion fatigue, Helpersyndroom en Bambi-syndroom. Beschermings- en risicofactoren. Mandaat en werkrelatie. Projecties, weerstand en overdracht: mogelijke interventies.

- De Berg van Trauma – intervisieschema bij slecht lopende begeleidingen. Groeien aan pijn: zelfkennis en zelfzorg. Casusbesprekingen aan de hand van De Berg van Trauma, Q&A.

In deze online workshop kom je jezelf en de invloed van bijvoorbeeld eigen trauma op je werk als hulpverlener tegen. Je krijgt handvatten en oefeningen aangereikt om hieraan te groeien.

Door wie?

Ybe Casteleyn

Trauma-expert

Ik studeerde af in moraalwetenschappen, volgde de 4-jarige opleiding integratieve psychotherapie, ben opgeleid als familiemediator, gespecialiseerd in opstellingen en psychotraumatologie. Ik ben oud-gastdocent aan de post-graduate opleiding psychotraumatologie aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel).

Voor wie?

Alle hulpverleners die met trauma werken en voor zichzelf en elkaar willen zorgen.

Over wie?

N.v.t.
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Maximum 25 deelnemers

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 - 10.15 uur
  • pauze
  • 10.30 - 12.00 uur
  • pauze
  • 13.00 - 14.15 uur
  • pauze
  • 14.30 - 16.00 uur

Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 6/05 een e-mail met een link naar de online workshop en wat praktische informatie. Kreeg je op 6/05 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond geestelijke gezondheid? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS