Oplossingsgerichte gespreksvoering met mensen met autisme

Thema
Autisme (ASS)
Type Workshop
Code 027
Wanneer 16/04/2024
22/04/2024
02/05/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 642,00 - € 514,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 02/04/2024
Aantal uren vorming 18,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

Autisme (ASS) / oplossingsgericht werken / oplossingsgerichte gesprekstechnieken
 

Inhoud

Wie wil inzetten op een autismevriendelijke begeleiding, focust niet zozeer op probleemgedragingen van mensen, maar zoekt naar oorzaken en oplossingen voor moeilijkheden 'onder water': in het autistisch denken. Dat is niet altijd makkelijk. Oorzaken van problemen kunnen erg divers zijn en liggen niet altijd meteen voor de hand. Oplossingen blijven dan uit of hebben niet het gehoopte effect. Het resultaat is dan een wederzijdse frustratie en een spiraal van problemen.

In deze driedaagse opleiding krijg je een alternatief. Aan de hand van een helder kader van het oplossingsgericht werken (flow chart Brugs model) veranderen we de focus van problemen naar antwoorden. Waarom is oplossingsgericht werken zo zinvul voor wie werkt met mensen met autisme? Hoe pak je dat dan aan in gesprekken? Tijdens deze introductie in het oplossingsgericht werken overlopen we welke hulp echt helpend is, op welk moment en voor welke persoon. Je oefent intensief in oplossingsgerichte gesprekstechnieken die je meteen in begeleiding kan toepassen.

 

Door wie?

Kobe Vanroy
AutismevriendelijkOnderwijs (www.autismevriendelijkonderwijs.be), sterkmakers in autisme (www.autisme.be)
Educatief medewerker en onderwijsadviseur

Kobe Vanroy was jarenlang leerkracht en leerlingbegeleider van normaalbegaafde jongeren met autisme en zet die expertise nu in als opleider en adviseur van (school)teams. Hij is auteur van diverse (onderwijs)publicaties over autisme.
 

Voor wie?

Deze vorming is gericht naar begeleiders van kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen met autisme met een (rand)normale begaafdheid voor wie oplossingsgerichte gesprekstechnieken nog nieuw zijn.

Basiskennis autistisch denken is vereist, voorkennis oplossingsgerichte begeleiding niet.
 

Over wie?

Kinderen (vanaf 8 jaar), jongeren en volwassenen met autisme met een (rand)normale begaafdheid.
 

Praktisch

Documentatie, broodjes en koffiepauzes inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond autisme (ASS)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS