Mensen met autisme motiveren

Thema
Autisme (ASS)
Type Workshop
Code 019
Wanneer 26/02/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 211,00 - € 169,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 23/02/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Autisme (ASS) / motivatie / zelfdeterminatietheorie / Deci & Ryan / motivatiemoeilijkheden
 

Inhoud

Elke dag is gevuld met heel wat activiteiten. Vaak met dingen die we leuk vinden en graag doen, maar soms met heel wat minder boeiende zaken. Omdat het moet. Of toch niet? Waarom doen mensen eigenlijk wat ze doen? Waar halen we onze motivatie vandaan? Tijdens deze lezing krijg je een heldere blik in de zelfdeterminatietheorie (Deci & Ryan, 2000) en leggen we natuurlijk meteen uit wat dat betekent voor mensen met autisme. Want ook bij kinderen, jongeren of volwassenen met autisme en een (rand)normale begaafdheid duiken wel eens motivatiemoeilijkheden en weerstand op.

Het kader van de zelfdeterminatietheorie biedt dan een heleboel inspiratie om als begeleider aan de slag te gaan. De tips die je in deze lezing krijgt zijn dan ook van toepassing in de thuis- of wooncontext, in school- of werkbegeleiding. Zijn beloningen zinvol of net niet? Moeten we alles leuk maken? Hoe leg je uit waarom sommige activiteiten echt wel belangrijk zijn? Verwacht geen mirakels, maar eerlijke strategieën om autismevriendelijk te werken aan motivatie.
 

Door wie?

Kobe Vanroy
AutismevriendelijkOnderwijs (www.autismevriendelijkonderwijs.be), sterkmakers in autisme (www.autisme.be)
Educatief medewerker en onderwijsadviseur

Kobe Vanroy was jarenlang leerkracht en leerlingbegeleider van normaalbegaafde jongeren met autisme en zet die expertise nu in als opleider en adviseur van (school)teams. Hij is auteur van diverse (onderwijs)publicaties over autisme.
 

Voor wie?

Deze lezing is gericht naar begeleiders van kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen met autisme met een (rand)normale begaafdheid.

Basiskennis autistisch denken is vereist, voorkennis zelfdeterminatietheorie niet.
 

Over wie?

Kinderen (vanaf 8 jaar), jongeren en volwassenen met autisme met een (rand)normale begaafdheid.
 

Praktisch

Documentatie, broodjes en koffiepauzes inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond autisme (ASS)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS