Kan ik mijn leven nog sturen? Over executieve stoornissen bij niet-aangeboren hersenletsel

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Workshop
Code 017
Wanneer 14/02/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 185,00 - € 148,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 13/02/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

NAH / executieve stoornissen / casuïstiek
 

Inhoud

Executieve stoornissen komen veel voor bij cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. Cliënten met die stoornissen kunnen moeite hebben om hun gedrag te starten, te plannen, bij te sturen tijdens de uitvoering en/of te evalueren nadat het gedrag uitgevoerd is. Mocht een cliënt problemen ervaren op een of meerdere vlakken, dan belemmert dat het dagelijks leven enorm.

De hele dag door organiseren wij heel wat aspecten van ons leven (bv. boodschappen halen, administratie op orde hebben, afspraken plannen) en bij genoemde stoornissen kan dat in het honderd lopen.

Tijdens deze workshop bespreken we eerst heel bondig het theoretisch kader. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zullen de executieve stoornissen verder worden uitgelegd, waarna we inoefenen hoe medewerkers in de zorg ermee kunnen omgaan.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een eigen casus meenemen van een cliënt met executieve stoornissen. Informatie hierover ontvang je na je inschrijving.

Basiskennis over NAH wordt verondersteld.
 

Door wie?

Arno Prinsen
Gezondheidszorgpsycholoog

Werkt als docent en raadgever op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. Hij werkt freelance voor diverse zorginstellingen in Nederland en België.
 

Voor wie?

Voor medewerkers die dagelijks te maken hebben met mensen met NAH, namelijk therapeuten, begeleiders, verpleegkundigen of verzorgenden.
 

Over wie?

18+ jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond hersenletsel (NAH)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9.tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS