Heb ik een probleem dan? Over ziekte-inzicht bij hersenletsel

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Workshop
Code 018
Wanneer 15/02/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 185,00 - € 148,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 14/02/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

NAH / ziektebesef / ziekte-inzicht
 

Inhoud

NAH heeft een enorme impact, zowel op het leven van degene die het overkomt als op zijn/haar omgeving. Maar al te vaak beseft de cliënt niet goed wat er aan de hand is. Hoe ga je daar als hulpverlener mee om? Er is geen standaardcliënt en geen standaardaanpak. Aan de hand van de drie types cliënten (de voorbijganger, de zoeker en de klant) komen tijdens deze workshop passende interventies aan bod. Ze helpen je als hulpverlener om stap voor stap bij de hulpvraag uit te komen en van daaruit hulp op maat te bieden.

Tijdens deze workshop bespreken we eerst de theoretische achtergrond. We lichten die toe aan de hand van beeldmateriaal. We sluiten het onderdeel af met een casus. Daarna volgen drie blokken van ongeveer anderhalf uur waarin we eerst de interventies per type cliënt bespreken en vervolgens oefenen om de interventies toe te passen.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een eigen casus meebrengen over hun rol als hulpverlener. Je ontvangt de nodige informatie na inschrijving. Basiskennis over NAH wordt verondersteld.
 

Door wie?

Arno Prinsen
Gezondheidszorgpsycholoog

Werkt als docent en raadgever op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. Hij werkt freelance voor diverse zorginstellingen in Nederland en België.
 

Voor wie?

Therapeuten, begeleiders, verpleegkundigen of verzorgenden die dagelijks te maken hebben met personen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel).
 

Over wie?

Vanaf 18+
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond hersenletsel (NAH)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9.tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS