Basiscursus PROMPT

Al voor 70% volzet!
Thema
Spraak en taal
Type Workshop
Code 005
Wanneer 20/11/2024
21/11/2024
22/11/2024
Uur 09:30u tot 17:00u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 978,00 - € 978,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 21/10/2024
Aantal uren vorming 19,50u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Niet te missen, want ...

  • "Enorm bruikbaar voor verschillende kinderen. Het geeft een andere en ruimere kijk op de spraak in het algemeen."
  • "Superverhelderend! Heel uitgebreide en professionele workshop met een veelheid aan kennis, praktijkvoorbeelden en oefenmomenten."
  • "Uitermate boeiend en bruikbaar in de praktijk. Ik heb zoveel nieuwe inzichten gekregen! Heel vlotte spreker met heel veel kennis, aangenaam om naar te luisteren."
     

Trefwoorden

Spraakstoornissen / logopedie / therapiemethode
 

Inhoud

De workshop PROMPT (Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets) biedt een tactiel-kinetische benadering voor spraakstoornissen in een holistisch kader voor communicatie. Met de techniek van PROMPT helpt de logopedist de cliënt met het vormen van de bewegingspatronen voor spraak, door het manipuleren van de gewenste spiergroepen en localisaties. De cliënt bouwt zo een referentie op van de spraakbewegings-patronen en kan die daarmee vervolgens zelf oproepen. De behandeling wordt ingebed in functionele spraak- en taaldoelen, afgestemd op de individuele cliënt op participatieniveau.

De PROMPT-techniek vormt zo een waardevolle toevoeging aan het logopedisch handelen bij spraakstoornissen in een communicatief kader. Er worden goede resultaten gemeld, zowel bij kinderen als volwassenen en bij onder andere articulatiestoornissen, verbale ontwikkelingsdyspraxie, verstandelijke beperking, spraakapraxie en spraakontwikkelingsstoornissen.

Tijdens de driedaagse workshop leer je de techniek van PROMPT. Er is ook aandacht voor de theoretische onderbouw en de implementatie in de logopedische praktijk. Daarna is het mogelijk een vervolgcursus te volgen, waarin de behandeling volgens PROMPT verder uitgediept wordt.
 

Door wie?

Petra Van Es en Karin Brinkmann

Beiden zijn logopedist en gecertificeerd PROMPT-instructeur.
 

Voor wie?

Uitsluitend logopedisten - The PROMPT Institute is heel strikt in de toelatingsvoorwaarden. Daarnaast is 100 % aanwezigheid vereist om het certificaat te verkrijgen.
 

Over wie?

Alle leeftijden
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Maximum 28 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.
 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS