Praten met kinderen

Thema
Algemeen
Type Workshop
Code 170
Wanneer 05/12/2023
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 168,00 - € 134,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 21/11/2023
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

Kinderen / jongeren / communicatie / gesprekstechnieken
 

Inhoud

De pedagogische literatuur vertelt professionals precies welke technieken en middelen ze kunnen aanwenden in het opvoedingsproces en de relatie met kinderen en jongeren, maar besteedt te weinig aandacht aan het hoe.
Op dit ogenblik hanteert iedereen daarbij het sleutelwoord ‘communicatie’. Maar hoe doe je dat?

Communicatie: er komt veel bij kijken. In deze workshop ontdek je welke specifieke gesprekken en gesprekstechnieken je als professional kan gebruiken in het omgaan met kinderen en jongeren (4-18 jaar). Hoe kan je grenzen aangeven bij het jonge kind? Hoe onderhandel je als professional met een puber? Hoe breng je slecht nieuws? Hoe vermijd je fouten? Hoe luister je beter naar kinderen? Hoe geef je het kind zelf een stem? Hoe vermijd je in zeven sloten tegelijk te lopen?
 

Door wie?

Maurits Wysmans is voormalig opleidingsverantwoordelijke aan de UCLL Sociale Readaptatiewetenschappen: kinderen, jongeren en welzijn. Hij beschikt over heel wat praktijkervaring op het terrein van opvoedings- en gedragsproblemen. Hij is daarnaast auteur van verschillende artikels en co-auteur van het boek ‘Praten met ouders’ (Lannoo Campus). Hij geeft lezingen en opleidingen in binnen- en buitenland. 
 

Voor wie?

Voor professionele hulpverleners die werken met kinderen en jongeren
 

Over wie?

4 - 18 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Maximum 25 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS