Autisme en zintuiglijke problemen

Thema
Autisme (ASS)
Type Workshop
Code 171
Wanneer 14/12/2023
15/12/2023
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 390,00 - € 312,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 13/12/2023
Aantal uren vorming 12,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Autisme (ASS) / zintuiglijke problemen / over- of ondergevoeligheid
 

Inhoud

Last hebben van over- of ondergevoeligheden van de zintuigen kan leiden tot heel wat moeilijk te begrijpen en uitdagend gedrag. Agressie, angsten, weglopen, heel druk doen, bizarre stereotypieën, automutilatie … het zijn maar enkele van de mogelijke gevolgen van een zintuiglijk probleem.

In deze tweedaagse workshop overlopen we alle zintuigen en de specifieke gedragingen die we vaak zien bij een over- of ondergevoeligheid bij elk van de zintuigen. Dat helpt al heel veel om beter zicht te krijgen op het waarom van het gedrag. Van daaruit bekijken we dan tal van praktische strategieën die we kunnen toepassen om  het leven aangenamer te maken voor mensen met een zintuiglijk probleem en hun omgeving. We besteden daarbij zowel aandacht aan verstandelijke beperking als aan normale begaafdheid.
 

Door wie?

Steven Degrieck
Orthopedagoog, opleider Huis Helder 

Steven Degrieck geeft als orthopedagoog al meer dan 25 jaar cursussen en begeleidingen rond autisme over heel Europa. Daarnaast is hij auteur van verschillende praktische boeken rond autisme.
 

Voor wie?

Psychologen, (ortho)pedagogen, therapeuten, (zorg)leerkrachten, opvoeders enz.
 

Over wie?

We hebben het in brede zin over mensen met ASS. Van kind tot volwassene, van verstandelijke beperking tot normale begaafdheid.
 

Praktisch

Documentatie, broodjes en koffiepauzes inbegrepen. 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond autisme (ASS)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS