SP-2-NL, over- en onderprikkeling en zelfregulatie bij ADHD

Thema's
ADHD
Cognitie en gedrag
Type Workshop
Code 155
Wanneer 24/11/2023
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 177,00 - € 142,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 10/11/2023
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

(Zintuiglijke) prikkelverwerking / zelfregulerend gedrag / ADHD
 

Inhoud

Tijdens deze integratieve workshop werpen we een kritisch oog op het correct gebruik en de correcte interpretatie van resultaten uit de SP-2-NL. Dat doen we vooral vanuit het oogpunt van ADHD. Daarbij leggen we steeds de link met de neurologische drempels en zelfregulerende gedragsmatische reacties. Ook bekijken we de 6 externe lichamelijke reacties als arousal verhoogt of verlaagt.

Vele kinderen en jongeren met ADHD ervaren voortdurend prikkels die hen onder- of overprikkelen. Het kind probeert dan ook vanuit zijn/haar zintuiglijke prikkelverwerking op een voor hem/haar haalbare manier de balans te herstellen door zelfregulerend gedrag te stellen, een sociaal-emotionele spreidstand te overbruggen en de executieve functies zo optimaal mogelijk in te zetten.

We zoomen in op 4 mogelijke kwadranten met het in kaart brengen van een kansen- en kwetsbaarhedenprofiel van het kind, we bekijken wat dat betekent op sociaal-emotioneel vlak en ook welke lichaamsgerichte signalen er zijn.
 

Door wie?

Karen Van Dyck

Psychomotorisch therapeut in privépraktijk - Psychotherapeut in opleiding - Erkend auti- en gedragscoach - Ondersteuningsetwerk ExpAnt (Voorheen GON-coördinatie type 3 - type 9) - Gastspreker bij verschillende organisaties
 

Voor wie?

Voor leerkrachten en ondersteuners uit het (buiten)gewoon kleuter-, basis- en secundair onderwijs, en therapeuten uit Centra voor Ambulante Revalidatie en aanverwante sectoren, CLB-medewerkers en begeleiders, zowel in zorg als in onderwijs die reeds vertrouwd zijn met de afname en de scoring van de SP-NL-2.
 

Over wie?

3 tot 14 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Maximum 20 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond ADHD? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS