Basiscursus PROMPT

Thema
Spraak en taal
Type Workshop
Code 149
Wanneer 27/09/2023
28/09/2023
29/09/2023
Uur 09:30u tot 17:00u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 978,00 - € 978,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 26/09/2023
Aantal uren vorming 19,50u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Spraakstoornissen / logopedie / therapiemethode
 

Inhoud

De workshop PROMPT (Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets) biedt een tactiel-kinetische benadering voor spraakstoornissen in een holistisch kader voor communicatie. Met de techniek van PROMPT helpt de logopedist de cliënt met het vormen van de bewegingspatronen voor spraak, door het manipuleren van de gewenste spiergroepen en localisaties. De cliënt bouwt zo een referentie op van de spraakbewegings-patronen en kan dat daarmee vervolgens zelf oproepen. De behandeling wordt ingebed in functionele spraak- en taaldoelen, afgestemd op de individuele cliënt op participatieniveau.

De PROMPT-techniek vormt daarmee een waardevolle toevoeging aan het logopedisch handelen bij spraakstoornissen in een communicatief kader. Er worden goede resultaten gemeld, zowel bij kinderen als bij volwassenen en bij onder andere articulatiestoornissen, verbale ontwikkelingsdyspraxie, verstandelijke beperking, spraakapraxie en spraakontwikkelingsstoornissen.

Tijdens deze driedaagse workshop wordt de techniek van PROMPT geleerd. Er is ook aandacht voor de theoretische onderbouw en de implementatie in de logopedische praktijk. Hierna is het mogelijk om een vervolgcursus te volgen, waarin de behandeling volgens PROMPT verder uitgediept wordt.
 

Door wie?

Karin Brinkmann
Karin Brinkmann is logopediste en gecertificeerd PROMPT-instructeur.
 

Voor wie?

Uitsluitend logopedisten - The PROMPT Institute is heel strikt in de toelatingsvoorwaarden. Daarnaast is 100 % aanwezigheid vereist om het certificaat te verkrijgen.
 

Over wie?

Alle leeftijden
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Maximum 14 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.
 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS