Webinar Villa Babbelmond - Extra Housewarming (2) (incl. publicatie)

Psycho-educatie bij kinderen met problemen in de spraak/taal/vloeiendheid
Thema
Spraak en taal
Type Webinar
Code 141
Wanneer 02/10/2023
Uur 19:30u tot 20:30u
Waar Online
Prijs € 60,00 - € 60,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 29/09/2023
Aantal uren vorming 1,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Waarom psycho-educatie?

Bij veel kleuters en lagereschoolkinderen loopt de ontwikkeling van spraak, taal en vloeiendheid niet vanzelf. Ze hebben ondersteuning nodig en krijgen al op jonge leeftijd logopedie. Kinderen zijn meer gemotiveerd om aan problemen te werken wanneer ze – ook op jonge leeftijd – goed begrijpen waarom ze naar de therapie komen. De complexiteit van logopedische problemen maakt dit niet eenvoudig. 

Villa Babbelmond is een psycho-educatietool voor logopedisten. Het biedt ondersteuning bij het uitleggen van spraak- en taalproblemen aan kleuters, schoolkinderen en hun naaste omgeving (ouders, verzorgers, enz.). 

Waaruit bestaat de tool?

Centraal in het programma staat Villa Babbelmond, een huis met veel kamers en een tuin. De villa is fraai visueel voorgesteld op een stevig spelbord en voorzien van talloze symbolen. De bijhorende fiches en figuurtjes maken het de logopedist mogelijk om psycho-educatief aan de slag te gaan. 

Wie bouwde de villa?

Auteurs van Villa Babbelmond zijn Ingrid HerremanKato Polfliet en Neeltje Van den Bosch. Ze werken al vele jaren als logopedist in CAR ‘t Vlot en in privé-settings. Daar deden ze veel ervaring op in het begeleiden van kinderen met communicatieve problemen en hun ouders. De illustrator is Sofie Vanlishout, die eerder het boek ‘De woordenwolkjesmachine’ over stotteren illustreerde.

Housewarming

Tijdens dit webinar geven de architecten en bouwers van Villa Babbelmond graag een online rondleiding door hun bouwwerk en de psycho-educatieve mogelijkheden ervan.

BELANGRIJK: In de prijs van de inschrijving voor het webinar is het pakket Villa Babbelmond inbegrepen. Wie dus inschrijft voor één van de webinars, krijgt de publicatie toegestuurd.

 

Zoom

Je volgt dit webinar via het platform Zoom. Je krijgt ruim vooraf een e-mail met een link en wat praktische informatie. Kreeg je op 2/10 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via geert.andries@sig-net.be of bel naar 053 38 28 08.Kan je er niet bij zijn op de housewarming?
Geen nood. De publicatie is ook gewoon te koop in de Sig-webshop.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS