Kinderdysfonie in de praktijk

Thema
Spraak en taal
Type Workshop
Code 165
Wanneer 21/11/2023
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 177,00 - € 141,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 20/11/2023
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Stemstoornissen / kinderen / directe en indirecte therapie
 

Inhoud

Stemstoornissen bij kinderen gaan gepaard met hyper- of hypotonie. Hypertonie ontstaat meestal door een samenloop van gedragsmatige, medische en psychosociale aspecten. Hypotonie kadert vaak binnen een bredere ontwikkelingsproblematiek of kan het gevolg zijn van een persisterende hypertonie.

Wanneer wordt er bij kinderen logopedische therapie opgestart? Wat is de rol van de ouders en zelfs de ruimere omgeving daarbij? Welke doelen stel je voor de opbouw van stemtherapie bij kinderen?

Tijdens deze workshop focussen we op de behandeling van stemproblemen bij kinderen. We bespreken therapeutische interventies en gaan aan de slag met gangbare therapievormen die de basis vormen voor therapie bij hyper- of hypotoon stemgebruik. De inzichten die je tijdens deze workshop verwerft zal je na afloop meteen kunnen toepassen en integreren in je therapeutisch handelen.
 

Door wie?

Charlotte Van de Pol
Thomas More, Praktijk Logopedie Spoor Noord

Charlotte Van de Pol is docent aan de opleiding Logopedie en Audiologie en het Postgraduaat Stem aan de Thomas More hogeschool. Daarnaast werkt ze als zelfstandig logopediste met stem- en articulatieproblemen. Charlotte is ook coauteur van Stem in de Plooi, een therapieprogramma voor kinderdysfonie.
 

Voor wie?

Logopedisten
 

Over wie?

0 - 18 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Maximum 20 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS