Hoe kan je negativiteit en frustraties vermijden en doorbreken in je organisatie?

Thema
Algemeen
Type Workshop
Code 078
Wanneer 06/03/2023
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 190,00 - € 150,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 03/03/2023
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Roddelen / leiding geven / verbondenheid / management
 

Inhoud

Deel 1 “Gekonkelfoes in organisaties. Roddelen is niet onschuldig!” 

Als we de hand in eigen boezem steken, moeten we toegeven dat we allemaal wel eens roddelen. Het kan namelijk deugd doen om je hart te luchten, je ‘ei’ kwijt te raken en je gesteund te voelen door anderen. Toch is roddelen niet zo onschuldig als het lijkt en kan het heel wat negatieve gevolgen teweegbrengen voor jezelf, de cliënten/patiënten/bezoekers, de sfeer in het team en de veranderingen waarop de organisatie wil inzetten.

Aangezien leidinggevende(n) een bijzondere rol spelen in het vermijden en kunnen doorbreken van negatieve spiralen in teams, is het aangewezen hen inzicht te geven in deze dynamiek en in te zoomen hoe zij deze vanuit hun rol kunnen vermijden en/of aanpakken.

Tijdens dit gedeelte van de workshop belichten we de volgende thema’s:
  • Wat is roddelen?
  • Wat triggert roddels in een team, hoe ontstaan negatieve dynamieken in een team?
  • Wanneer is het niet meer onschuldig?
  • Waarom roddelen mensen? 
  • Hoe werkt een roddelsysteem?
  • Wat zijn de effecten?
  • Tips en tricks om het te vermijden in je organisatie en/of aan te pakken

Deel 2: “Hoe zet je in op verbondenheid en kan je de verandermoeheid in teams doorbreken opdat samenwerking in teams opnieuw kan bruisen?”

 De voorbije twee jaren werden teams geconfronteerd met heel wat uitdagingen en zijn ze extra gestimuleerd om zich voortdurend aan te passen aan wisselende contexten. Een omgeving waarin de samenwerking tussen mensen behoorlijk werd uitgedaagd. Vandaag zien we dat in heel wat teams en organisaties de fundamenten van samenwerking alsook de veranderbereidheid aan het knarsen is. Tijdens deze workshop willen we de deelnemers extra voeden in hoe je de samenwerking in team(s) opnieuw een stevige boost kan geven, alsook wat je kan doen om de verandermoeheid in werkingen te doorbreken.

Tijdens dit gedeelte van de workshop zetten we in op de volgende thema’s:

Het jungle-effect van de pandemie: op welke vlakken is de samenwerking in teams uitgedaagd en onder druk komen te staan?

  • Hoe kan je de fundamenten van samenwerking in een team opnieuw voeden als organisatie?
  • Hoe werkt de kameleon-mindset en veranderbereidheid van mensen? 
  • Wat kan je doen om de verandermoeheid in teams te doorbreken en mensen enthousiast te houden voor veranderingen? 

Voor beide delen zullen we de deelnemers triggeren een reflectie te maken naar hun team(s) en een actieplan op te maken, zodat ze na de workshop meteen met de aangereikte inhoud aan de slag kunnen gaan in hun organisaties.

De deelnemers ontvangen tijdens de workshop ook een toolbox met de nodige hand-outs en achtergrondinformatie, alsook de nodige methodieken om er zelf preventief of curatief mee aan de slag te gaan in hun team(s).

Vooraf wordt een opdracht doorgestuurd aan de deelnemers, zodat er gewerkt kan worden met concrete cases. 

 

Door wie?

Nele Verrezen (founder van het bedrijf Marcells Journey en auteur van de boeken “Gekonkelfoes in organisaties. Roddelen is niet onschuldig!” en “Het jungle-effect van de crisis. Hoe het coronavirus een nieuw ecosysteem installeerde in onze organisaties”).

Nele is sterk geprikkeld door menselijke interacties in teams en veranderingsprocessen. Mensen stimuleren en motiveren in samenwerkingen is een uitdaging voor haar. Na haar opleiding criminologie en verdieping in het systeemdenken, deed ze ervaring op in de social profit als leidinggevende. Marcells Journey heeft de voorbije vijf jaar reeds heel wat ervaring en expertise opgebouwd en boeiende trajecten ondersteund in diverse sectoren. 

Nele Verrezen is auteur van twee boeken. Het is mogelijk onderstaande boeken op de dag zelf aan te kopen, tegen een voordeelprijs. Deze boeken zijn dus niet inbegrepen in de prijs van de workshop.

Als u beide boeken koopt, dan kan dat aan 50 euro. 

 

Voor wie?

Leidinggevenden werkzaam in een CAR

 

Praktisch

Documentatie, catering en toolbox inbegrepen.

 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond leiding geven en management? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS