Intensieve bijscholingscyclus - Therapeutische begeleiding van kinderen met rekenmoeilijkheden

Module 1: behandelbasis gericht op kinderen tot en met 9 jaar
Thema
Leerstoornis
Type Workshop
Code 074
Wanneer 03/07/2023
04/07/2023
10/07/2023
11/07/2023
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 593,00 - € 475,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 30/06/2023
Aantal uren vorming 24,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Trefwoorden

Therapie / kinderen / rekenmoeilijkheden
 

Inhoud

Het begon allemaal in de eigen praktijk, tientallen jaren geleden. Het ene kind kon zijn splitsingen niet, een ander vond breuken aartsmoeilijk en een therapiebeurt later mocht ik oppervlakte uitleggen. Ik heb me met veel plezier in het begeleiden van kinderen met ernstige rekenmoeilijkheden verdiept en er uiteindelijk ook over gepubliceerd. Intussen bespreek ik in zes verschillende boeken deelaspecten van de rekenbegeleiding, tijdens studiedagen worden deze deelaspecten telkens met veel kans tot interactie besproken en geconcretiseerd. 

Maar in geen enkel van deze boeken of studiedagen had ik voldoende plaats of tijd om de grote boog aan bod te laten komen. Hoe bepaal je de volgorde in je therapie, op welke basis kies je voor een specifiek kind een bepaalde aanpak, hoe bepaal je het begin en het eindpunt van je aanpak, hoe kan je voorspellen of iets zal gaan werken, hoe motiveer je kinderen en hun ouders, wat zijn de dwarsverbanden tussen de verschillende rekenvaardigheden... 

Dankzij Sig kan ik tijdens de intensieve bijscholingscyclus alle registers open trekken en alles, werkelijk alles, doorgeven wat ik tot op deze dag over rekenbegeleiding te weten ben gekomen. 

Module 1: behandelbasis gericht op kinderen tot en met 9 jaar

Zoals de naam het aangeeft, zoomen we in deze vierdaagse module in op de jonge kinderen die per definitie de rekenwereld tot 1000 onder de knie moeten krijgen. Tot in het kleinste detail rafelen we de rekenvaardigheden uit en - vooral - bekijken we hoe we kinderen kunnen helpen om hier vaardig in te worden.

Theorie, achtergrondinformatie, concrete handvaten, speelse oefenideeën en casusbespreking gaan hand in hand. De module is zo opgebouwd dat u na deze vierdaagse in staat bent om ook verrassende wendingen binnen een begeleiding op te kunnen vangen.

Voor de start van de module krijgt u de mogelijkheid om ter voorbereiding online een online presentatie te volgen. Hier krijgt u de theoretische basis mee die u kan helpen om de materie, die aan bod zal komen tijdens de verdiepende module, vlotter te verwerken. Deze voorbereiding neemt 3 tot 4 uur in beslag en is niet verplicht.

 

Door wie?

Hilde Heuninck
Logopedist

www.hildeheuninck.be

Al meer dan 35 jaar legt Hilde Heuninck zich toe op het begeleiden van kinderen met ernstige rekenmoeilijkheden. Ze is auteur van verschillende praktijkboeken. In haar werk zoekt ze altijd naar strategieën, ondersteuningen en werkvormen die de kinderen inzicht bijbrengen en hen motiveren om dit inzicht in te oefenen.

 

Voor wie?

Deze module is uitsluitend bedoeld voor logopedisten die geïnteresseerd zijn in het therapeutisch begeleiden van kinderen met rekenmoeilijkheden

 

Over wie?

Kinderen tot en met 9 jaar met rekenmoeilijkheden
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Maximum 24 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond leerstoornissen? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS