Laat de duplo popjes spreken! Werken met de duplo methodiek vanuit het contextuele hulpverleningskader

Thema
Werken met de context
Type Workshop
Code 036
Wanneer 23/02/2023
03/03/2023
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 294,00 - € 235,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 22/02/2023
Aantal uren vorming 12,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Duplo methodiek / contextuele hulpverlening / gezinnen

 

Inhoud

Help! Waarom wil deze moeder niet meewerken? Waarom weigert Jonas (10 jaar) de oefeningen te doen die wij samen hadden afgesproken? Fien (7 jaar) wil niet meer naar de therapie komen. Ik snap het niet, het ging zo goed tussen ons?!

Wat speelt hier? Het contextuele gedachtengoed van Ivan Boszormenyi-Nagy helpt ons hierbij. Het neerzetten van de duplo popjes maakt het zichtbaar.

Het kind bestaat namelijk niet op zichzelf. Het maakt deel uit van een groot netwerk van betekenisvolle (familiale) relaties. Deze komen (gewild of ongewild) mee de werkkamer binnen en spelen een zichtbare of meestal onzichtbare rol in onze hulpverleningstraject. Waarden en normen komen elkaar tegen, die van ‘hen’ en die van ons. Loyaliteit aan datgene en diegenen met wie we verbonden zijn, komt om de hoek loeren. Relationele netwerken ‘ontmoeten’ elkaar. De onze en die van het kind en van de (groot-)ouders.

Tijdens deze tweedaagse workshop krijgen de deelnemers de kans om zelf intensief met het materiaal aan de slag te gaan. We laten de duplo popjes spreken en zo taal geven aan dat wat speelt. We zetten ze in om te kijken naar wat passende hulpverlening kan betekenen voor dit kind binnen zijn en onze unieke context.

 

Door wie?

Anne De Keyser
Zelfstandige psychotherapeute
Anne heeft veel ervaring in het werken met ouders en kinderen, o.a. ook in scheidingssituaties. Ze heeft een eigen praktijk waarin ze ook vorming en supervisie aanbiedt in het contextueel werken en het werken met de duplo methodiek. Ze is als opleider en supervisor verbonden aan verschillende opleidingsinstituten.

 

Voor wie?

Alle hulpverleners die zowel in een begeleidings- als in een therapeutische context werkzaam zijn, zowel met volwassenen als met kinderen

 

Over wie?

Kinderen, jongeren én hun context

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS