Werken met FonoLog: een programma voor de fonologische therapie

Thema
Spraak en taal
Type Workshop
Code 050
Wanneer 08/03/2023
Uur 09:30u tot 12:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 130,00 - € 104,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 27/02/2023
Aantal uren vorming 3,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

FonoLog / fonologische therapie / fonologische problemen
 

Inhoud

In het programma FonoLog komen de principes van Metaphon, de cyclische aanpak van Hodson & Paden en van Parents & Children Together (PACT) samen. Met de theoretische onderbouwing van deze methodes kwam er een gestructureerd programma tot stand. De fonologische vereenvoudigingsprocessen, die in de logopedische praktijk gezien worden en beschreven worden in de literatuur, zijn in de vijf delen opgenomen. De theoretische onderbouwing en de verschillende onderdelen van het programma FonoLog komen aan bod.

                                                           

De workshop wordt gegeven in de vorm van kennisoverdracht, in combinatie met casuïstiek. Aan de hand van een casus wordt het programma een keer helemaal doorlopen. Daarbij kunnen de deelnemers een actieve bijdrage leveren en vragen stellen. Als voorbereiding kunnen deelnemers de filmpjes op YouTube bekijken die een beeld geven van de theoretische achtergrond, de onderdelen en de delen van FonoLog (www.youtube.com/user/Logopediemateriaal).

Het programma FonoLog richt zich op kinderen met fonologische problemen (vertraging of stoornis). Het is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2;06 jaar.
 

Door wie?

Willy Dijkstra-Buitendijk

Logopedist

dr. Lenie van den Engel-Hoek

Logopedist, werkzaam bij Logopediemateriaal.nl

Beiden zijn auteurs van het boek Articulatie (2018, 2e druk) en het artikel 'Een fonologische stoornis fonologisch behandeld' (2018, Tijdschrift voor Logopedie).
 

Voor wie?

Logopedisten die werken met kinderen met problemen in de verstaanbaarheid door fonologische problemen. Enige voorkennis en ervaring met de doelgroep is gewenst, maar niet noodzakelijk.

 

Over wie?

3 - 6 jaar
 

Praktisch

Documentatie en koffiepauze inbegrepen

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem gerust een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS