Partnertraining bij afasie

Thema's
Hersenletsel (NAH)
Spraak en taal
Type Workshop
Code 062
Wanneer 21/04/2023
26/05/2023
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 294,00 - € 235,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 07/04/2023
Aantal uren vorming 12,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

Afasie / partnertraining / conversatie / niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

 

Inhoud

Wil je de partner van je cliënt met afasie meer betrekken in de behandeling en ervoor zorgen dat je praktische adviezen voor de communicatie thuis ook ingezet worden? Mis je hierbij een (theoretische) onderbouwing en een gestructureerde aanpak? In deze workshop wordt een praktische werkvorm voor conversatiepartnertraining (CPT) bij afasie besproken. Tevens wordt het Partnerinterview geïntroduceerd. Na de eerste dag ga je in je eigen praktijk aan de slag met ofwel de training ofwel het interview. Door de praktijkgerichte insteek van deze workshop kan je de geleerde kennis direct toepassen in je eigen werkomgeving.

Opbouw

Dag 1: Theoretisch kader van verschillende vormen van conversatiepartnertraining bij afasie. Introductie van de partnertraining methode en het partnerinterview.

Tussen dag 1 en dag 2: Praktijkopdracht; uitvoering van een training of interview en kort reflectieverslag.

Dag 2: Bespreking van de reflecties en presentatie door de cursisten over de Praktijkopdracht. Daarna volgt nog een kritische bespreking van drie methoden van partnertraining beschreven in de literatuur, met koppeling naar de gekozen methoden. De genoemde artikelen lees je ter voorbereiding op de workshop.

Werkvormen

Onderwijsleergesprek, partnertraining met videobeelden en zelf oefenen met het partnerinterview. Praktijkopdracht. Bespreking reflectie in kleine groepen. Presentaties door cursisten.
 

Door wie?

Dr. Sandra Wielaert

Logopedist

Afasieteam Rijndam revalidatie, Rotterdam


Voor wie?

Voor logopedisten die regulier met personen met afasie werken
 

Over wie?

18+ jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond hersenletsel (NAH)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS