Voeding en prematuriteit - Logopedische aanpak van voeding(sproblemen) in de eerste levensjaren

Thema
Algemeen
Type Studiedag
Code 053
Wanneer 27/04/2023
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 117,00 - € 101,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 26/04/2023
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

 

Trefwoorden

Voeding / voedingsproblemen / prematuriteit / logopedie
 

Inhoud

Prematuren zijn bij de geboorte niet alleen kleiner, maar ook onrijper dan voldragen baby’s. Zo hebben ze meer moeite om levensbelangrijke taken uit te voeren zoals ademen en eten.

Leren drinken is voor een prematuur geboren baby en de ouders een zeer belangrijke stap. De verwerking van alle prikkels speelt hierbij een belangrijke rol en kan een negatieve invloed hebben op de latere eet- en drink-ontwikkeling. De begeleiding van voeding bij prematuur geboren kinderen is niet altijd vanzelfsprekend en vergt een multidisciplinaire aanpak.

Tijdens deze studiedag behandelen we voeding en eventuele voedingsproblemen (in al zijn facetten) bij prematuren in het kader van ontwikkelingsondersteunende zorg. We focussen niet louter op de eerste maanden, maar trachten de voeding doorheen de levensjaren te overlopen. We geven concrete handvatten voor zorgverleners van prematuur geboren kinderen. Er is zeker tijd voor casussen en concrete voorbeelden.
 

Door wie?

Charlotte Scheerens en Indra Lens
UZ Leuven Pediatrie
Logopedisten

Beide sprekers studeerden Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de KU Leuven. Ze zijn als logopedisten werkzaam in het UZ Leuven, waar ze deel uit maken van het pediatrisch voedingsteam.


Voor wie?

Logopedisten met interesse in voedingsproblemen bij jonge kinderen
 

Over wie?

0 tot 3 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib.
Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS