Nieuwe Autoriteit (NVR) - Waakzame zorg als benadering in aanpak van probleemgedrag

Thema
Werken met de context
Type Workshop
Code 012
Wanneer 17/04/2023
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 168,00 - € 134,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 14/04/2023
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

 

Trefwoorden

Nieuwe autoriteit - waakzame zorg - (extreem) probleemgedrag
 

Inhoud

Vroeger hadden kinderen nog respect voor hun ouders. Dat had ik niet moeten proberen. Mijn ouders hadden nog gezag. Vandaag hoor je vaker dit soort uitspraken. 

Nieuwe Autoriteit werd door Haim Omer en zijn team in Tel Aviv (Israël) ontwikkeld als antwoord op vragen van ouders met kinderen en jongeren met (extreem) probleemgedrag.

Nieuwe Autoriteit is gebaseerd op een nieuwe en specifieke visie op autoriteit in opvoeding en onderwijs. Hoe combineer je gezag met de individualiteit en de autonomie van het kind of de jongere? 

Professionals die werken met kinderen en jongeren met gedragsproblemen, kampen wel eens met gevoelens van machteloosheid en onzekerheid. Wat doe je met een kind dat een taak weigert of zelfs agressief wordt? Wat doe je als je zoon of dochter voortdurend tegenspreekt en altijd het laatste woord wil hebben? Wat mag je vandaag nog eisen van je zoon of dochter?

Tijdens deze workshop komen aan bod: een kort historisch overzicht ‘van Traditionele Autoriteit over Vrije Opvoeding naar Nieuwe Autoriteit’, de belangrijkste principes van Nieuwe Autoriteit, enkele do’s en dont’s in ‘waakzame zorg’.

Aanpak: interactieve workshop (voormiddag: theoretisch kader uitdiepen - namiddag: praktijktoepassingen)

 

Door wie?

Maurits Wysmans is voormalig opleidingsverantwoordelijke aan de UCLL Sociale Readaptatiewetenschappen: kinderen, jongeren en welzijn. Hij beschikt over veel praktijkervaring op het terrein van  opvoedings- en gedragsproblemen en is daarnaast auteur van diverse artikels en co-auteur van het boek ‘Praten met ouders’ (Lannoo Campus). Hij verzorgt lezingen en opleidingen in binnen- en buitenland. 

 

Voor wie?

Voor professionele hulpverleners die werken met kinderen en jongeren met gedragsproblemen 

 

Over wie?

Kinderen en jongeren met gedragsproblemen

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen
Min. 15, max. 25 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond ADHD en gedragsproblemen? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS