De meest voorkomende opvoedings- en gedragsproblemen… en de aanpak

De 4 W’s - which, where, why, what (to do)
Thema's
ADHD
Algemeen
Type Workshop
Code 197
Wanneer 17/11/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 159,00 - € 127,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 03/11/2022
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven PRINT
Extra info

Trefwoorden

Opvoedingsproblemen - gedragsproblemen - aanpak - gezin - school

 

Inhoud

Als er sprake is van ernstige problemen in de opvoeding van een kind/jongere stellen ouders, leerkrachten en andere opvoeders een vierledige hulpvraag: ze wensen enerzijds een duidelijke diagnose (which), ze vragen zich af waar en waarom (where en why) en gaan ook op zoek naar een behandeling op maat van het kind/jongere (what to do). Of nog: Wat is er aan de hand en wat kunnen we eraan doen?

Komen aan bod in deze workshop: Wat zijn opvoedingsproblemen, wat zijn gedragsproblemen, wanneer spreken we van ontwikkelings- of gedragsstoornissen? Welke zijn de meest voorkomende? Hoe wordt actueel gekeken naar deze problemen? Recente inzichten rond diagnostiek en classificatiesystemen komen ook aan bod.

Daarnaast gaan we in op de vraag hoe we tot een coherente aanpak komen, een adequaat handelingsplan ontwikkelen, waarbij ook het kind of de jongere en het gezin een stem hebben.

Het gaat om een interactieve workshop. Dit is een voornamelijk praktijkgerichte opleiding die veel rekening houdt met de aangereikte casuïstiek.
 

Door wie?

Maurits Wysmans, tot november 2020 actief als  opleidingsverantwoordelijke en momenteel nog als gastprofessor verbonden aan de UCLL. Hij is deskundig op het terrein van  opvoedings- en gedragsproblemen en daarnaast ook auteur van diverse artikels en coauteur van het boek ‘Praten met ouders’ (Lannoo Campus)


Voor wie?

Hulpverleners in de kind- en jeugdhulp, ondersteuners, zorgcoördinatoren, pedagogen, psychologen, maatschappelijk werkers, jeugdprofessionals. Geen specifieke voorkennis  
 

Over wie?

1 - 21 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Delen

Inschrijven
CONTACTEER ONS