Training Foto-interview (inclusief aankoop instrument)

Thema
(Psycho)motoriek
Type Workshop
Code 179
Wanneer 18/11/2022
Uur 13:00u tot 16:00u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 278,00 - € 246,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 03/11/2022
Aantal uren vorming 3,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

 

Trefwoorden

Leerdoelen - motivatie - kinderen - eigenaarschap - coaching
 

Inhoud

Het Foto-interview is een vraaggericht- en oplossingsgericht instrument om kinderen (vanaf 7 jaar) en jongeren (met DCD) zelf hun wensen tot verbetering te laten kiezen en hen te helpen dit om te zetten naar haalbare doelen.

Het instrument van het Foto-interview bestaat uit zo’n 100 foto’s met dagelijkse vaardigheden en een 9-tal specifieke vraagkaarten om verbeterwensen te vertalen naar doelen. De foto’s hebben te maken met vaardigheden op school, thuis en in de vrije tijd. Dit maakt dat het instrument geschikt is voor gebruik in zowel onderwijs als zorg, in een setting waar men vraaggericht wil werken met kinderen en jongeren. Er bestaat een PO-versie voor het primair- of basisonderwijs en een VO-versie voor het voortgezet/secundair onderwijs. Het gebruik van dit instrument draagt ertoe bij dat leerlingen een actieve rol gaan spelen in hun eigen leerproces. Er wordt niet alleen geluisterd naar wat het kind of de jongere zelf wil, maar hij/zij wordt uitgedaagd tot het zoeken naar eigen hulpbronnen en oplossings­strategieën.

Belangrijk: Het instrument van het Foto-interview (ter waarde van 120 euro) zit mee in de deelnameprijs van deze workshop verrekend. Je ontvangt het instrument tijdens de vorming zelf. Ben je al in het bezit van het instrument, schrijf je dan in via deze link.

 

Door wie?

Annelies de Hoop
Ergotherapeut en Master of Education (specialisatie “gedrag”)

Na ruim 20 jaar ervaring als ergotherapeut in het speciaal onderwijs is Annelies sinds 2014 werkzaam als consulent bij een samenwerkingsverband in Tilburg om basisscholen te ondersteunen bij de onderwijsbehoeften van leerlingen op het gebied van bewegen en gedrag. Daarnaast geeft ze trainingen gericht op zelfsturing en motivatie.
 

Voor wie?

Professionele hulpverleners en leerkrachten
 

Over wie?

6 -18 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
Min. 13, max. 25 deelnemers. 


Opgelet: het is niet mogelijk om via deze inschrijflink gebruik te maken van de KMO-portefeuille (omdat hier materiaal mee inbegrepen zit). Wie toch gebruik wenst te maken van de KMO-portefeuille mag mailen naar: jade.van.ransbeeck@sig-net.be. 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond psychomotoriek? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS